Itthon, az elitben: a hazai rendezésű Eb-n bizonyíthatnak az U17-esek

Az U17-es magyar válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon igazolhatja, nem csupán a rendező jogán szolgál rá, hogy automatikus résztvevője legyen a tizenhat csapatos mezőnynek. Belvon Attila együttese a pályán bizonyíthatja, hogy a teljesítménye is megüti a kívánt szintet, állja a versenyt a külföldi ellenfeleivel. A ma kezdődő és június 2-án végződő tornán a magyar csapat sorrendben a walesi, a lengyel és az ír válogatott ellen lép pályára a csoportkörben. S ha az első két helyen végez, továbbjut az egyenes kieséses szakaszba.

Munkatársunktól
2023. 05. 17. 4:50
null
Telki 20230419 Labdarúgás 2023 U17 válogatott felkészülési mérkõzés edzõmérkõzés Magyarország Szerbia Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kern Martin Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar U17-es válogatott az utóbbi időszakban nem bővelkedett sikerélményekben: a legutóbbi kilenc mérkőzéséből egyet nyert meg, az idei négy előkészületi találkozóján pedig csupán egy gólt szerzett. Ugyanakkor a szintén Eb-résztvevő Szerbia ellen játszott hivatalos tesztmeccsen az MLSZ tudósítása szerint az 1-0-s vereség ellenére is biztató játékot mutatott. Belvon Attila lépésről lépésre tervez, jelenleg az első ellenfél, Wales van a középpontban. – Szerdai ellenfelünk, a walesi válogatott remek játékerőt képvisel, de megvan a tervünk a mérkőzésre, igyekeztünk felkészülni minden eshetőségre. Azt várom, hogy nagyon kiegyensúlyozott lesz a csoportunk, minden gólnak nagy jelentősége lehet, egyebek mellett ezért is fontos a jó rajt. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt – mondta az MLSZ honlapjának Belvon Attila.

Tehetséges futballista szép számmal akad a magyar keretben: a kapus Yaakobishvili Áron, az Eintracht Frankfurt utánpótláscsapatában szereplő védekező középpályás Fenyő Noah, valamint a támadó szellemű középpályás, a Puskás Akadémia NB I-es csapatában már bemutatkozott Kern Martin a játéktudása alapján meghatározó tagja lehet a magyar korosztályos válogatottnak.

Belvon Attila bizakodó                           Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A nemzetközi mezőnyben láthatunk olyan fiatalokat, akik már felhívták magukra a figyelmet. Például a spanyol Lamine Yamal, aki tizenöt évesen, kilenc hónaposan és tizenhat naposan minden idők egyik legfiatalabb Barcelona-játékosaként mutatkozott be a spanyol élvonalban.

Nem sikerült jól az Eb-főpróba a szerbek ellen          Fotó: Flajsz Péter/Nemzeti Sport

Az Európa-bajnokság küzdelmeit négy négycsapatos csoportban bonyolítják le, mindegyik kvartettből az első kettő jut a negyeddöntőbe. A legjobb négy közé kerülő válogatottak biztosítják helyüket a november 10. és december 2. között sorra kerülő világbajnokságra. Hozzájuk ötödikként csatlakozik az a csapat, amely az elveszített negyeddöntő után megnyeri a helyosztót. 

A magyar válogatott programja. Szerda: Magyarország–Wales, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00; szombat: Magyarország–Lengyelország, Felcsút, Pancho Aréna, 20.00; május 23., kedd: Magyarország–Írország, Felcsút, Pancho Aréna, 20.00.

Borítókép: Kern Martin (8) hazai pályán szerepel (Fotó: mlsz.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.