Világklasszis saját tehetségről beszélt a Puskás Akadémia edzője

Hornyák Zsolt fájó szívvel törődik bele, hogy a Puskás Akadémia korábbi, válogatott játékosait nem sikerült a télen visszacsábítani a klubhoz. Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy szerinte több tehetséges fiatal kerül fel az első csapat keretébe, a tizenhat éves Kern Martin szerinte a korosztályában a középpályásposzton a húsz legnagyobb ígéret egyike. A tavaszi rajt előtt – a felcsútiak vasárnap Mezőkövesden vendégszerepelnek – a vezetőedző azt tűzte ki célul, hogy az együttese zárkózzon fel a Ferencváros mögé, és nyerje meg a Magyar Kupát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 10:12
Hornyák Zsolt
Hornyák Zsolt Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A fiatalok beépítése mellett azt tartom fontosnak, hogy odaérjünk a dobogóra. Szeretnénk felzárkózni a Ferencváros mögé, valamint a Magyar Kupában is maradandót alkotnánk. Látok rá esélyt, hogy a Ferencváros és a Fehérvár kiesésével elhódítsuk a trófeát” – mondta határozottan Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a tavaszi rajt előtt a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A Magyar Kupa elnyerése reális cél, a Ferencváros megközelítése annál ambiciózusabb, ám az igazán érdekes dolgokat a keret változásáról, a tervezett, de elmaradt igazolásokról mondta Hornyák Zsolt.

A Puskás Akadémia vezetőedzője még a nyáron, egész pontosan augusztus elsején a Fradi ellen 1-0-ra elvesztett bajnoki mérkőzés után beszélt először nyíltan arról, hogy több magyar játékost szeretne látni a csapatában. Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot személy szerint is megnevezte.

– Nekem a legnagyobb bajom, hogy nem látom Kleinheisler Lászlót a csapatomban. Ezzel küzdök már két hónapja, nem tudom, mi az akadálya. Gyurcsó Ádám is azok között van, akik saját nevelésű játékosok, és erősíthetnék a Puskás Akadémiát – mondta akkor

A listát most megtoldotta Zsótér Donáttal. Nos, az apró termetű középpályás – aki súlyos sérülést szenvedett az egyik edzőmérkőzésen – maradt a Honvédban, miként Gyurcsó sem mozdul Larnacából, Kleinheisler ugyan klubot váltott a télen, de Eszékről nem Felcsútra, hanem Görögországba, a Panathinaikoszhoz szerződött.

– Korábban sokat beszéltem Gyurcsó Ádám, Kleinheisler László és Zsótér Donát esetleges szerződtetéséről, szívesen láttam volna egykori játékosainkat a csapatban, de erről le kellett tennem – zárta le ez a kérdést Hornyák Zsolt, s inkább előretekint. Ha már magyarokat nem sikerült igazolni, örül annak, hogy jó labdarúgók jöttek a télen a Puskás Akadémiához.

– Tóth Balázs klubigazgatóval és Komjáti András tanácsadóval egyeztetve arra jutottunk, nem várunk nyárig az erősítésekkel, a téli átigazolási időszakban új játékosokat szerződtetünk. Mivel a nemzetközi porondon is szeretnénk nagyot alkotni, szükség volt erre a lépésre. Jonathan Levi és Karlo Bartolec személyében két minőségi labdarúgó érkezett, öt-hat hónapjuk lesz a beilleszkedésre – beszélt az igazolások hátteréről. 

A felcsútiak trénere nem titkolja, elsősorban a csatároktól – személy szerint megnevezve Jakov Puljictól, Lamin Colley-tól, Sahab Zaheditől és Gruber Zsombortól – vár többet. És nagyon bízik a fiatalokban. Kern Martint már-már zavarba ejtő szavakkal dicsérte.

– Világszinten is óriási tehetség, korosztályában a középpályásposzton a húsz legnagyobb ígéret egyike. Tizenhat éves, és helytállt a Young Boys elleni edzőmérkőzésen – jellemezte a játékost.

Hornyák Zsolt úgy látja, az egyaránt korosztályos válogatott Dusinszki Szabolcs és Babós Levente (előbbi középpályás, utóbbi középhátvéd) ugyancsak szép jövő előtt állt, csakúgy, mint a játékstílusát tekintve Loic Negóra hasonlító kanadai–portugál szélső védő, Nathaniel Noel.

A Puskás Akadémia vasárnap a Mezőkövesd vendégeként kezdi meg a tavasz szezont. – A szezon elején sok a kérdőjel, nagyok az elvárások, mindenki szeretne villantani. Idegenben sosem egyszerű a Mezőkövesd ellen, most sem lesz. Kuttor Attila vezetőedző, amióta ismerem, védekező felfogásban küldi pályára együttesét, ezzel szemben nekünk más a stílusunk, próbálunk több támadást vezetni. Jó csapatmunkával elhozhatjuk a három pontot – mondta a várakozásairól Hornyák Zsolt.

NB I, a 17. forduló programja:

Szombat:
Kisvárda–Paks 14.30
Debrecen–ZTE 17.00
Ferencváros–Vasas 19.30

Vasárnap:
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 13.00
Újpest–Honvéd 15.30
Kecskemét–Fehérvár 17.30

Borítókép: Hornyák Zsolt jó szokása szerint szókimondó (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.