Rossi és Dzsudzsák szeme láttára gálázott az U17-es válogatott

Marco Rossi, a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és a válogatottsági rekorder Dzsudzsák Balázs is a helyszínen tekintette meg, ahogy az U17-es csapatunk 3-0-s győzelmet aratott Wales ellen a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság első napján.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 8:35
null
Budapest, 2023. május 17. Umathum Ádám örül a góljának az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában játszott Magyarország-Wales mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. május 17-én. A házigazda magyar válogatott 3-0-ra legyõzte Walest. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belvon Attila-vezette magyar csapat az első tétmeccsét játszotta, hiszen házigazdaként a mienk nem szerepeltek a selejtezőkön, Wales ugyanakkor többek közt a horvátokat és a svédeket is legyőzte a kvalifikáció során, tehát kemény ellenfélnek tűnt.

KERN, Martin
Jól kezdték a magyar fiatalok a hazai Eb-t. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Nem volt telt ház az MTK stadionjában a magyar csapat bemutatkozásán, de jó volt a hangulat. Ezt a 43. percben hálálta meg góllal a csapat: Bagi Ádám passza után Simon Benedek fordult le a védőjéről, és tört kapura, majd egy walesi bekk szorításában a kapuba lőtt.

Szünet után Wales volt az aktívabb, Belvon bele is nyúlt a meccsbe, a 69. percben kettőt cserélt. Öt perccel később épp a két beküldött játékos volt a főszereplője a második magyar gólnak: Molnár Csaba a balösszekötő helyéről lőtt kapura, a kapusról kipattanó labdát Szabó Szilárd lőtte közelről a hálóba.

Végleg a 81. percben dőlt el a meccs, amikor egy bal oldali szöglet után Umathum Ádám csúsztatott a walesi hálóba. A 3-0-s győzelemmel alighanem és is elégedett lehetett, Belvon Attila ugyanakkor maradéktalanul nem volt az.

– Az eredménnyel természetesen maximálisan elégedett vagyok, de a mutatott játékban voltak hiányosságaink – értékelt a lefújás után a szövetségi edző az MLSZ honlapján. – A csapat fel tudott javulni a második félidőre, jóval lendületesebbé vált a játékunk a szünet után. Ehhez persze kellett a vezető gól is, amely megnyugtatta a csapatot, átlendítette a kezdeti nehézségeken, addig ugyanis megilletődötten játszottunk, sok technikai hibát vétettünk. A cserék jól szálltak be, de ez valódi csapatmunka volt, a védőktől a támadókig mindenki kivette a részét a győzelemből. Az első akadályt sikerrel vettük, de nem dőlhetünk hátra, mert nagy csaták várnak ránk a folytatásban.

A mieink legközelebb szombaton a felcsúti Pancho Arénában lépnek pályára a lengyel válogatott ellen. A lengyelek az első játéknapon meggyőző játékkal 5-1-re legyőzték az ír csapatot.

Borítókép: Umathum Ádám a harmadik magyar gól ünnepli (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.