A Szoboszlait álomfizetéssel csábító angol csapat indulhat a BL-ben

Egy fordulóval a Premier League szezonzárása előtt a Newcastle United bebiztosította az indulását a Bajnokok Ligájában. Ha Szoboszlai Dominik valóban elhagyja az RB Leipziget, és Newcastle-ben folytatja a pályafutását, a következő szezonban szerepelhet a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 8:23
SZOBOSZLAI Dominik
Freiburg, 2023. május 03. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta csapata harmadik gólját a Freiburg ellen a labdarúgó Német Kupa freiburgi elõdöntõjében 2023. május 2-án. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Newcastle United biztosította Bajnokok Ligája-szereplését az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának zárómérkőzésén. A tabella harmadik helyén álló Newcastle házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott a kiesőhelyen álló Leicester Cityvel, így – egy fordulóval az idény vége előtt – biztossá vált, hogy a legjobb négy között végez. A csapat legutóbb 2003-ban szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlait nagy erőkkel csábítja a Newcastle         Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket nagy erőkkel csábító alakulat a Manchester Uniteddel vívhat nagy harcot a harmadik helyért. Szoboszlai esetleges szerződtetése hetek óta téma a 2021 októbere óta a világ egyik leggazdagabb labdarúgó-klubjaként működő egyesületben. A szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben, és azonnali jelentős tőkeinjekciót hajtott végre. A csapat látványosan megindult felfelé, az aktuális szezonban harcolta ki legújabb kori történetének legnagyobb sikerét.

A BL-ben induló csapathoz igazolhat a 22 éves magyar középpályás, az RB Leipzigben szereplő Korábban beszámoltunk arról, hogy maga az érintett nem vagy csak sejtelmesen nyilatkozik az esetleges klubváltásról, illetve az is napvilágra került, hogy amennyiben Szoboszlai valóban klubot vált, a Newcastle-ben évente akár tízmillió fontot is kereshetne. 

Borítókép: Szoboszlai BL-induló csapathoz igazolhat, ha elhagyja a Lipcsét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.