Ami jár, az jár: Medvegyev tánccal vágott vissza a pályán + videó

Tavaly Sztefanosz Cicipasz ünnepelte tánccal Danyiil Medvegyev legyőzését, idén Rómában minden fordítva történt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 21. 14:24
Internazionali BNL D’Italia 2023 - Day Thirteen
Danil Medvedev of Russia dance to celebrate the victory during the Men's Singles semifinal match against Stefanos Tsitsipas of Greece during Day Thirteen of the Internazionali BNL D'Italia 2023 at Foro Italico on May 20, 2023 in Rome, Italy (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két videót elnézve nem rajonghat egymásért Danyiil Medvegyev és Sztefanosz Cicipasz. Bár az sincs kizárva, hogy olykor a tánctudással húzzák egymást, de ez nem valószínű. A görög játékos tavaly Cincinnatiben az ATP 1000-es versenyen legyőzte Medvegyevet, majd örömtáncot lejtett a pályán. Szombat este Rómában ugyanez történt fordított szereposztásban. Danyiil Medvegyev az esőszünetekkel több mint órára nyúlt elődöntőn 7:5, 7:5-re győzte le a görög ellenfelét. Majd ő is táncra perdült. 
Íme a két teniszező sajátos örömünnepe:

Medvegyev a pálya széli interjúban magyarázta meg a cselekedetét, de Cicipaszt nem keverte bele a történetbe. – Egyszer már csináltam ilyet a US Openen, és abból remek GIF-készült, ami nekem nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok, ebből mi sül ki az interneten. Ha ezt csinálod, amit én, az körülbelül olyan, mintha teljesen részeg lennél a klubban. Amikor így táncolsz, és sok ilyen barátod van, szinte úgy érzed, hogy te vagy a táncparkett istene – nyilatkozta az eddig az unortodox ütéseiről, a kiváló erőnlétéről ismert orosz játékos.

A Cicipasz elleni meccsen egy másik oldalát is megmutatta a közönségnek a korábbi világelső. Kiderült, hogy különös érzéke van a meteorológiához. Jelezte a mérkőzésvezetőnek, hogy ideje lenne félbeszakítani a Sztefanosz Cicipasz elleni elődöntőt, mert hamarosan elered az eső. Mohamed Lahyani azonban nem hallgatott rá, a két játékos maradt a Foro Italico centerpályáján. – Nyolc mérkőzés óta ilyenek a körülmények – érvelt a bíró, majd öt perc múlva valóban esni kezdett, és Lahyaninak nem volt más választása, szünetet rendelt el, az öltözőbe küldte a játékosokat. Ezt Medvegyev nem hagyta szó nélkül: – Tudom, hogy esik. Ez nyilvánvaló. Öt perce is tudtam – szúrt oda az orosz a mérkőzésvezetőnek. 
A kényszerszünet után Medvegyev volt a jobb, mind a négy bréklabdáját kihasználva 7:5, 7:5-re győzte le a görög ellenfelét, és amennyiben az orosz ma legyőzi a dán Holger Runét, feljön a második helyre a világranglistán. Medvegyev izgatott a mai döntő előtt – Mindenesetre már alig várom az első salak pályás ATP 1000-es döntőmet – mondta az orosz.

Borítókép: Medvegyev táncra perdült Rómában (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.