Az NHL legbrutálisabb hokisától retteghet a magyar válogatott + videó

Jégkorong-válogatottunk kedden jó eséllyel telt ház, 18 ezer szurkoló előtt játszik majd a kanadaiakkal az MVM Dome-ban a jövő hét végén kezdődő, finn–lett közös rendezésű világbajnokság előtt. Mindkét válogatottnak ez az utolsó felkészülési meccse, s a juharlevelesek NHL-klasszisokkal a soraikban lépnek jégre Budapesten is. Már megérkeztek, s közük van Milan Lucic, az NHL rosszfiúja, aki 2011-ben a Bostonnal elhódította a Stanley-kupát.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 13:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 5652 NHL-alapszakaszmeccs, 2316 pont, tíz első körös a draftról, három Stanley-kupa-győztes és egy világbajnok – ilyen erős kanadai keret érkezett Budapestre, az Eurovit Hokitavaszra. Az észak-amerikai ország szövetsége egyelőre húsz játékost jelentett be, akik a magyarországi edzőtáborban és aztán a topdivíziós világbajnokságon részt vesznek, de a névsor még bővülni fog. A kanadai játékosok pénteken érkeztek meg Budapestre, és ma már az MVM Dome-ban gyakorolnak – tájékoztattak a szervezők. A keretben ott van Milan Lucic, az NHL egyik rosszfiúja, aki 16 szezon alatt 1173 alapszakaszmeccsen játszott a világ legerősebb hokibajnokságában és 2011-ben a Bostonnal meg is nyerte azt. A szerb gyökerekkel rendelkező Lucic az elmúlt évtized legellentmondásosabb hokisa, a támadó nemcsak a pontszerzéssel, hanem brutális fizikai játékával is kitűnik a mezőnyből, nem véletlenül választották be több alkalommal szurkolói oldalak a liga „legkevésbé kedvelt” játékosai közé.

Milan Lucic
Milan Lucic, a Calgary Flames játékosa

Milan Lucic két brutális megmozdulása:

 Vajon melyik magyar játékos mer vele ütközni?

Szóval, ő Milan Lucic.

Rajta kívül még ketten emelhették magasba a Stanley-kupát: Tyler Toffoli 2014-ben a Los Angeles Kings színeiben, míg Sam Blais 2019-ben a St. Louis Bluesszal diadalmaskodott. Közülük előbbi 2015-ben világbajnoki aranyérmet is szerzett. Vb-tapasztalata még Tyler Myersnek, a Vancouver hátvédjének van, aki összesen közel ezer NHL-meccsen szerepelt. A keret rutinosabb tagjai közé tartozik Scott Laughton, a Philadelphia csatára, valamint MacKenzie Weegar, aki hetedik körben draftoltként jut el a vb-szereplésig.

Játszik  Budapesten Adam Fantilli is, aki a jövő szupersztárja lehet. A 18 éves csatárt az egyetemi bajnokság legértékesebb játékosának választották idén, és az NHL-es játékosbörzén vélhetően a második helyen választják ki. Nem mellesleg junior világbajnok, ezt pedig a mostani keretből rajta kívül még hárman mondhatják el: Joe Veleno, Lawson Crouse és Tyler Myers.

A legutóbb vb-n ezüstérmes, két éve világbajnok juharleveles válogatott idén az elit-vb rigai csoportjában szerepel majd, a Tamperében jégre lépő mieinkkel tehát nem találkozik.

A május 9-i Magyarország–Kanada mérkőzésre még kaphatók jegyek. További részletek ITT találhatók.

Lucic, Toffoli, Blais és a többiek

A kanadai keret:

kapusok: Devon Levi (Buffalo Sabres), Samuel Montembeault (Montreal Canadiens)

hátvédek: Justin Barron (Montreal Canadiens), Ethan Bear (Vancouver Canucks), Pierre-Olivier Joseph (Pittsburgh Penguins), Tyler Myers (Vancouver Canucks), Jake Walman (Detroit Red Wings), MacKenzie Weegar (Calgary Flames)

csatárok: Sammy Blais (St. Louis Blues), Lawson Crouse (Arizona Coyotes), Adam Fantilli (University of Michigan), Cody Glass (Nashville Predators), Peyton Krebs (Buffalo Sabres), Scott Laughton (Philadelphia Flyers), Milan Lucic (Calgary Flames), Jack McBain (Arizona Coyotes), Jake Neighbours (St. Louis Blues), Jack Quinn (Buffalo Sabres), Tyler Toffoli (Calgary Flames), Joe Veleno (Detroit Red Wings)

Borítókép: Milan Lucic (jobbra) beleáll a bunyóba (Forrás: Twitter/Dropping the Gloves)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.