Bondár Anna egy tavalyi Grand Slam-elődöntős ellen nyert

Az eső miatt vontatottan haladt a program a római salakpályás teniszviadal szerdai játéknapján. A magyarokat azonban mindez nem zavarta meg, Bondár Anna és Fucsovics Márton is bejutott a második körbe.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 14:15
Bondár Anna - Fucsovics
Nagyvárad 20221111 Tenisz Billie Jean King Cup Románia Magyarország fotó kovács péter Nemzeti Sport Bondár Anna Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna a selejtező sikeres megvívása után a német Tatjana Maria ellen kezdte főtáblás szereplését a római WTA 1000-es salakpályás teniszversenyen. Maria tavaly leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Wimbledonban egészen az elődöntőig menetelt.

Rómában viszont a magyar játékossal szemben Mariának nem volt ellenszere.

Bondár az első játszmát viszonylag szorosan, a másodikat simán nyerte a német játékos ellen, így hétfő és kedd után szerdán is nyert az olasz fővárosban (6:4, 6:1). Bondár következő ellenfele a korábbi világelső, az idei római tornán 13. kiemelt Karolína Plísková lesz.

Bondárhoz nagyon hasonló eredményt ért el aki mindössze egy játékkal veszített többet honfitársánál. Fucsovics a szerb Filip Krajinovics ellen nyert 6:4, 6:2-re, a második fordulóban az ausztrál Alex de Minaur (17.) lesz az ellenfele.

Az életében először ATP-főtáblán szereplő Marozsán Fábián csütörtökön a francia Corentin Moutet-val néz farkasszemet.

Borítókép: Bondár Anna három nap alatt három meccset nyert Rómában (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.