Nadal visszalépett, Alcaraz tortát és váratlan riválist kapott

A címvédő Carlos Alcaraz magabiztosan jutott be a madridi ATP 1000-es tenisztorna döntőjébe, ahol óriási meglepetésre a német Jan-Lennard Struff lesz az ellenfele. A spanyolok másik kedvence, Rafael Nadal viszont újabb rossz hírt közölt: Rómában sem játszik, azaz salakpályás meccs nélkül marad a szezon Roland Garros előtti részében.

2023. 05. 06. 8:23
Carlos Alcaraz
Barcelona, 2023. április 23. A spanyol Carlos Alcaraz a görög Sztefanosz Cicipasz ellen játszik a barcelonai salakpályás férfi tenisztorna döntõjében 2023. április 23-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol teniszrajongóknak jó dolguk van. Az elmúlt szűk két évtizedben, különösen salakon Rafael Nadal rengeteg sikerét ünnepelhették, a balkezes legenda a tavalyi Roland Garros megnyerésével jutott el csúcsot jelentő huszonkét Grand Slam-trófeáig. A madridi ATP 1000-es versenyt viszont már 2022-ben is utódja, Carlos Alcaraz nyerte meg, aki pénteken, huszadik születésnapján ismét bejutott a döntőbe a spanyol fővárosban.

Rafael Nadal
Nadal a januári Australian Open óta nem indulhatott versenyen. Fotó: AFP/Manan Vatsyayana

Nadallal kapcsolatban nem lehetnek optimisták a rajongók: a harminchat éves klasszis az Australian Openen elszenvedett sérülése óta nem játszott, és pénteken hivatalossá vált, hogy az utolsó salakpályás mesterversenyt, a jövő héten kezdődő római viadalt is kihagyja. Bár a spanyol továbbra is kitart amellett, hogy indulna az év második Grand Slam-tornáján, nyilvánvaló, hogy Nadal Roland Garros-szereplése komoly veszélyben van. Karrierje során még sosem érkezett úgy a francia fővárosba, hogy előtte egyetlen salakpályás meccset sem játszhatott az évben. 

A spanyolok addig is ünneplik Carlos Alcarazt, méghozzá óriási tortával.

A US Open-bajnok pénteken saját magát a döntőbe jutással ajándékozta meg, két játszmában nyert a horvát Borna Coric ellen.

– Élvezem a játékot itt, Madridban. Boldoggá akarom tenni a szurkolókat és saját magamat is – mondta a tinédzserek köréből kilépő Alcaraz.

Míg az első kiemelt spanyol játékos döntőbe jutása papírforma, a másik ágon egymást érték a meglepetések. Az elődöntőt két olyan játékos vívta, akik a madridi tornán már egyszer összefutottak: a selejtezőben Aszlan Karacev nyert Jan-Lennard Struff ellen.

A német azonban a visszalépések következtében szerencsés vesztesként szintén felkerült a főtáblára, majd többek között az Australian Open-döntős Sztefanosz Cicipasz legyőzésével eljutott az elődöntőig, ahol Karacevnek is visszavágott.

A harminchárom éves Struff már az idei első salakpályás mesterversenyen, Monte-Carlóban is felhívta magára a figyelmet, ott a negyeddöntőig jutott, Madridban pedig ő lett az első játékos az ATP 1000-es tornák történetében, aki szerencsés vesztesként fináléba jutott.

S vigyázat! Struff eddigi egyetlen salakpályás összecsapásukon, a 2021-es Roland Garroson legyőzte Alcarazt...

Borítókép: Carlos Alcaraz ismét döntőt vívhat Madridban (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.