Marozsán Fábián óriási lépést jelentő mérföldköve

Szerdán kezdődnek a főtáblás küzdelmek a római ATP 1000-es salakpályás versenyen, amely a Roland Garros utolsó, igazán jelentős felvezetőtornája. A férfiak között az alanyi jogon főtáblás Fucsovics Márton mellett játszhat a mesterversenyen Marozsán Fábián is, aki karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el a sikeres kvalifikációval.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 15:36
Marozsán Fábián
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: MTSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián már tavaly betört a legjobb kétszáz közé a férfiteniszezők világranglistáján, ám a legnagyobb tornákon nem vett részt, a teljes évet a challenger touron versenyezte végig. Idén megpróbálkozott a szintlépéssel, az Australian Open selejtezőjében azonban nem nyert meccset, a Davis-kupában elveszítette a franciák elleni sorsdöntő, ötödik mérkőzést, majd első három ATP-tornáján sem járt sikerrel a kvalifikációban. A mérföldkő végül az első háromnál sokkal jelentősebb ATP-versenyen lett meg Marozsán Fábián számára: Rómában, a nagy hagyományokkal bíró Italian Openen jutott fel a főtáblára.

Marozsán tehát előbb lett főtáblás ATP 1000-es versenyen, mint a kisebb presztízsű 500-as vagy 250-es versenyek egyikén. A huszonhárom éves magyar teniszezőnek ehhez két meccset kellett nyernie a selejtezőben, előbb a kazah Timofej Szkatov, majd a brazil Felipe Meligeni Alves ellen nyert.

– Én még nem vagyok ezen a szinten, hogy ilyen fontos helyzetben legyőzzek egy ilyen jó játékost, látom, hogy van még fejlődnivalóm, különösen a szervában. Szeretnék idén legalább egy GS-verseny főtáblájára feljutni. ATP-versenyeken is indulok majd, meg akarom méretni magam azon a szinten is, hogy lássam a különbséget, s hogy képes vagyok-e győzni – nyilatkozta februárban, a Davis-kupa-vereség után Marozsán arról, hogyan készül az idei, nehezebb tornákkal tarkított versenynaptárjára.

A mostani siker mindenképp jót tehet a magyar teniszező önbizalmának, aki jelenleg a 135. helyen áll a világranglistán.

Rómában női versenyt is rendeznek. Bondár Anna sikerrel vívta meg a selejtezőt, a főtábláért a spanyol Marina Bassols ellen nyert. Gálfi Dalma a selejtező második fordulójában viszont kikapott az amerikai Taylor Townsendtől, így ő nem indulhat a főtáblán, hacsak visszalépések miatt nem lesz belőle szerencsés vesztes.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: MTSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.