Nem maradt több magyar csoda, Marozsánt legyőzte Humbert

Bár kétszer is vezetett, a magyar férfi-teniszválogatott 3-2-re kikapott Franciaországtól a Tatabányán rendezett Davis-kupa-selejtezőn. A továbbjutásról döntő ötödik meccsen Marozsán Fábián nem tudta megszorongatni esélyesebb ellenfelét, a francia Ugo Humbert-t.

2023. 02. 04. 17:43
Marozsán Fábián
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: MTSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok forgatókönyvre gondolhattunk a magyar–francia Davis-kupa-selejtezős párharc előtt. Az nem szerepelt ezek között, hogy Magyarország úgy juthat a világdöntőbe, hogy mindkét mérkőzését elveszíti. Az utolsó meccs előtt mégis ebben kellett bíznunk, no meg Marozsán Fábián játékában.

A világranglistán egyéni csúcsot jelentő 161. helyen álló Marozsán azért került be a pénteki meccsét megnyert Piros Zsombor helyére, mert utóbbi a lábán keletkezett kelés miatt nem tudta vállalni a játékot. Marozsán párosban nagyszerű diadalhoz járult hozzá a párharcban, egyesben viszont még csak egy meccset játszott korábban a Davis-kupában, azt is elveszítette a 2021-es világdöntőben a 300-n kívüli horvát Nino Serdarusic ellen.

A franciák elleni továbbjutáshoz Ugo Humbert személyében top 100-as játékost kellett legyőznie Marozsánnak, ami pályafutása során korábban még nem sikerült neki.

A huszonhárom éves magyar játékos ejtésekkel igyekezett kizökkenteni a pénteken remekül játékot bemutatott ellenfelét, de Humbert a szerencsének, egy hálón megpattanó labdának is köszönhetően hamar brékelni tudott. Marozsán egyszer visszakapaszkodott a játszmába, de a második brék már eldöntötte a szettet.

Humbert a második játszma elején is fogadóként nyert játékot, és nagyon magabiztosan mozgott a pályán. Marozsán a párosban elért sikerhez nem tudott még egy bravúrt hozzátenni.

3-2-es tatabányai győzelmével Franciaország jutott be a Davis-kupa őszi világdöntőjébe. A magyar válogatott is szeptemberben lép legközelebb pályára, az akkori párharc pontos tétje még nem ismert, mivel a Davis-kupa jövő évi lebonyolítása sem dőlt még el.

Magyarország–Franciaország 2-3

Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6, 6:3
Fucsovics Márton–Ugo Humbert 3:6, 2:6
Marozsán Fábián, Valkusz Máté–Nicolas Mahut, Arthur Rinderknech 6:2, 7:6
Fucsovics Márton–Adrian Mannarino 6:7, 2:6
Marozsán Fábián–Ugo Humbert 3:6, 3:6

Borítókép: Marozsán Fábián egyesben nem tudott csodát tenni (Fotó: MTSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.