Fucsovics széttörte az ütőjét, bejött a francia csere

Másodszor is kiegyenlített Magyarország ellen Franciaország a tatabányai Davis-kupa-selejtezős párharcban. Fucsovics Márton kikapott a vendégek csereemberétől, Adrian Mannarinótól, így az ötödik mérkőzésen dől el, hogy melyik válogatott jut be az őszi világdöntőbe.

2023. 02. 04. 16:08
Fucsovics Márton
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlant húzott a franciák szövetségi kapitánya, Sébastien Grosjean. Benjamin Bonzit a pénteki, Piros Zsombor elleni veresége után lecserélte, s helyette az az Adrian Mannarino mérkőzött meg Fucsovics Mártonnal, aki korábbi két meccsét simán elveszítette a magyar éljátékos ellen. Grosjean talán abban bízott, hogy Ugo Humbert után a másik balkezes játékosa is nyerni tud Fucsovics ellen.

Fucsovics Márton
Fucsovics nem tudott meccset nyerni Tatabányán (Fotó: MTSZ/Kovács Anikó)

Marozsán Fábián és Valkusz Máté nagyszerű győzelme után Fucsovics 2-1-es magyar előnynél annak tudatában léphetett pályára, hogy ha a 2018-as metzi és a 2021-es stockholmi siker után 2023-ban Tatabányán is legyőzi Mannarinót, azzal eldől a párharc, és Magyarország bejut a Davis-kupa őszi világdöntőjébe.

A magyar teniszező rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, a harmadik játékban már brékelte ellenfelét. Sajnos az előny nem tartott sokáig, Mannarino 3:3-nál utolérte Fucsovicsot.

A folytatásban nem volt újabb brék, a rövidítés viszont sok fogadópontot hozott, s 8-6-ra Mannarino nyerte meg. Fucsovics először vesztett játszmát a harmincnégy éves francia játékos ellen, ezt pedig a magyar teniszező ütője bánta.

S míg az első játszmában még Mannarino volt az, aki sokat problémázott a vonalközeli labdák miatt, a második szett elején Fucsovics volt teljesen tanácstalan. A francia játékos villámgyorsan ellépett 3:0-ra, ráadásul ez két brékelőnyt jelentett.

A folytatásban Fucsovics kicsit összeszedte magát, de arra már nem volt esélye, hogy megfordítsa a meccset, így Ugo Humbert után Mannarino is legyőzte őt Tatabányán.

A francia válogatott tehát másodszor is egyenlített, az ötödik meccsen dől el a továbbjutás sorsa, amelyen Marozsán Fábián és Ugo Humbert feszül egymásnak.

Davis-kupa, selejtező

Magyarország–Franciaország 2-2

Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6, 6:3
Fucsovics Márton–Ugo Humbert 3:6, 2:6
Marozsán Fábián, Valkusz Máté–Nicolas Mahut, Arthur Rinderknech 6:2, 7:6
Fucsovics Márton–Adrian Mannarino 6:7, 2:6
Marozsán Fábián–Ugo Humbert

Borítókép: (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.