Piros Zsombor szenzációs diadala, vezet a magyar csapat

A Davis-kupa selejtezőjében Magyarország kiválóan kezdett az esélyesebb Franciaország ellen. Piros Zsombor két játszmában legyőze a nála majdnem százötven hellyel magasabban jegyzett Benjamin Bonzit.

2023. 02. 03. 15:54
Piros Zsombor
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor és Benjamin Bonzi mérkőzésével vette kezdetét a Davis-kupa selejtezőjében Magyarország és Franciaország párharca a tatabányai Multifunkciós Sportcsarnokban. Az aréna ugyan nem telt meg, de így kulturált Davis-kupa-hangulat várta a játékosokat, sok magyar és néhány francia szurkoló jóvoltából.

Piros Zsombor
Piros Zsombor fonákot üt (Fotó: Mirkó István)

Bonzi a 45. helyen áll a világranglistán, Piros a 182. pozícióban, azaz előzetesen a franciának állt a meccs. Mégis a magyar teniszező szerzett brékelőnyt, 1:1-nél ellenfele 40-0-ról bukta el az adogatását. A brék ráadásul szenzációs labdamenet végén született meg.

Piros nem tudta végigvinni az előnyt az első játszmában, a francia kiváló védekezéssel több pontban is hibába kergette a magyar játékost. Pirosnak 4:5-nél a szettben maradásért kellett adogatnia, és három játszmalabdát hárítva meg is oldotta ezt a feladatot.

6:6 után rövidítéssel zárult az első játszma, s hiába nyújtott addig valamelyest jobb adogatóteljesítményt Bonzi, a tie breakben viszont egyértelműen Piros volt a jobb játékos, s stílusosan, ásszal zárta le a szettet.

 

S amit szintén jó volt látni az első játszmában: hiába Bonzi a nevesebb játékos, a kreatívabb, szemre tetszetősebb teniszt Piros Zsombor játszotta, ráadásul eredményesen.

A második játszma elején változott a helyzet, Piros a szett első felében egymás után tizennégy labdamenetet veszített el, viszont ez csak egy bréket jelentett, 0-40-ről a következő adogatójátékát meg tudta fordítani.

S ez nagyon fontos volt, Bonzi a megnyugtató előnybe kerülés helyett teljesen elvesztette a fonalat. A folytatásban játékot sem nyert, azaz Piros Zsombor győzelemmel nyitott, Magyarország előnybe került az esélyesebb Franciaország ellen.

Pénteken még egy találkozót rendeznek a tatabányai párharcban, és Ugo Humbert csap össze.

Piros Zsombor: – Az első szett igazi csoda volt, az egyik szettlabdánál a fonák egyenesemről száz százalékig meg voltam győződve, hogy kint volt, de úgy látszik, elcsípte a vonalat. Nagyot fordítottam, és ilyenkor segítenek a múltbeli élmények, hogy máskor is győztem már le top 50-es játékost. A koncentrációból háromszor-négyszer kizökkentem, a lábammal volt egy apró probléma, ami miatt nem tudtam hosszan csúszni, és a végére már a csuklóm is fájt, de a közönség rengeteget segített, ahogy a csapattársaim is, akik végig ordítottak nekem. Nagy Zoltán szövetségi kapitány pedig nyugodt volt, de így is tudott tüzelni.

Davis-kupa, selejtező

Magyarország–Franciaország 1-0

Piros Zsombor–Benjamin Bonzi 7:6, 6:3  

Borítókép: Piros Zsombor nagy sikert ünnepelhetett (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.