Az otthon hagyott törülköző sem jelenthet akadályt

A magyar Davis-kupa-csapat nehéz meccsre készül, február 3-án és 4-én Franciaország lesz az ellenfél Tatabányán. Piros Zsombor bízik a hazai pálya és a csapatszellem erejében.

2023. 01. 30. 8:15
null
Budapest 20220224 Tenisz 2022 Davis kupa válogatott edzés Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Piros Zsombor Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-teniszválogatott február 3-án és 4-én Franciaország ellen lép pályára a Davis-kupa selejtezőjében. A tatabányai összecsapás győztese részt vehet a világdöntőn, amely két éve két Piros Zsombor-bravúrt is hozott. A még mindig csak huszonhárom éves játékos akkor John Millman mellett a korábbi US Open-bajnok Marin Cilicet is legyőzte.

Fucsovics Márton Piros Zsombor Valkusz Máté
Piros Zsombor és Valkusz Máté (balról jobbra) Fotó: MTSZ/Völgyi Hajnalka

– Mindig is nagyon vártam a Davis-kupát. Egyéni sportolóként különleges lehetőség, amikor csapatban küzdhetünk, és úgy érzem, rendre túl tudtam teljesíteni az elvárásokat a sorozatban, több bravúrt is elértem magasabban rangsorolt játékosok ellen – fogalmazott Piros, aki a hazai pálya előnyében is bízik a franciák elleni párharc előtt.

A magyar teniszező az Australian Openen egyetlen meccsre volt a főtáblától, de a selejtező utolsó fordulójában nem bírt a tizenhét éves kínai Sang Csün-csenggel.

– Két jó ellenfelet győztem le, de a kínai játékos jobban játszott nálam. Inkább így kapjak ki, a tavalyi Roland Garros rosszabb volt, amikor szettelőnybe kerültem a főtábláért zajló meccsen, de utána elfáradtam. Most a teniszt tekintve nem vagyok életem legjobb formájában, fizikálisan és mentálisan viszont nagyon jó állapotban érzem magam – mondta Piros, aki a Grand Slam-selejtezők kihívásait úgy oldaná meg, hogy az idei Roland Garrosra már alanyi jogon főtáblát érő helyig kapaszkodna előre a világranglistán. Ez szerinte annak ellenére sem megoldhatatlan feladat, hogy a rangsorban az őszi, egyéni csúcsot jelentő 138. helyről kissé visszaesett, jelenleg nem is ő, hanem a múlt héten Belgiumban challenger-negyeddöntőt játszott Marozsán Fábián a második helyen jegyzett magyar játékos.

A múltbeli bravúrjai miatt így is mindenképp várható, hogy Piros szerepet kap Nagy Zoltán szövetségi kapitánytól, a játékos pedig bízik a bravúrban, s egészen gyakorlati példával is szemléltette a csapatszellem lehetséges megnyilvánulásait.

– A fizikai forma és a tenisztudás adott, az utolsó napok a mentális felkészülésről és az összehangolódásról szólnak. Elemezzük az ellenfelek játékstílusát, és minden pillanatban segítünk egymásnak. Ha a másiknak lelki inspirációra vagy beszélgetésre van szüksége, azon éppúgy tudunk egymásnak segíteni, mint ha valaki a törülközőjét hagyta otthon – fogalmazott lapunknak Piros Zsombor.

Borítókép: Piros Zsombor gyakorlás közben (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.