Borzalmas tragédia után gyászolják a nagykanizsai labdarúgót

Amint arról hétfőn beszámoltunk, szomorú hírt közölt a PMFC NB II-es labdarúgó-csapatának Facebook-oldala: meghalt korábbi játékosuk, Fujsz Richárd, aki legutóbb a Nagykanizsai Futsal Club oszlopos tagja volt. A motorbalesetben elhunyt 25 éves játékosra – akinek édesapja, Fujsz Ferenc ifjúsági olimpiai válogatottként egykor a ZTE labdarúgója volt – ma este gyertyagyújtással emlékeznek – írja a Bors.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 05. 02. 17:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívszaggató üzenetekkel búcsúzik a futball világa és Zalaegerszeg attól a fiatal sportolójától, aki május 1-jén szenvedett tragikus motorbalesetet a 74-es úton, Hahót közelében. A 25 éves Fujsz Richárd éppen Zalaegerszeg felől hajtott motorjával, amikor előzésbe kezdett és egy kanyarodó traktornak ütközött. A motoros ezután egy kerítésnek csapódott, méghozzá olyan erővel, hogy a gép teljesen össze is tört alatta. Bár a fiatal férfihoz szinte azonnal kiérkezett a segítség, életét már nem lehetett megmenteni, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A traktor kereke kitört az ütközés erejétől.

Fotó: Zaol/Pezzetta Umberto

– Alig volt tízéves, amikor futsalozni kezdett Egerszegen, aztán a húszas évei elején került a pécsi csapatba, három éve pedig a kanizsai klubhoz. Mindegyiket szerette és őt is mindenhol nagyon szerették  – mesélte Fujsz Richárd egyik barátja.

A fiatal imádta motorját, olyannyira, hogy alig egy héttel a szörnyű tragédia előtt még közösségi oldala egy fotóján büszkélkedett szeretett járgányával. De tudta, hogy a motorozás veszélyes, így ismerősei szerint mindig is felelősségteljesen hajtott:

– Sportember volt, felelősségteljes, így nevelték és így is élt. Nem hajtott soha ész nélkül – szögezték le az ismerősei.

Fujsz Richárdot volt és jelenlegi klubjai is gyászolják, a Nagykanizsai Futsal Club pedig a mai napon gyertyagyújtással egybekötött búcsúztatást tart az emlékére – írja Bors. A megemlékezés 18.30-kor lesz.

A teljes cikk ITT olvasható el.

„A zalaegerszegi és a pécsi fociévek után kötöttél ki nálunk Nagykanizsán. 44 gól. Ennyit rúgtál piros-fehér mezben. Nem ismertél elveszett labdát, a pályán mindig a maximumot próbáltad nyújtani. Tisztelted az ellenfeleket, ők is megdöbbenve állnak a történtek előtt. Az égiek sohasem tévednek. A pályafutásod nem ért véget, ezután már égi színekben játszol tovább, és fentről nézve a csapattársaidat, boldogan, mosolyogva biztatod őket” – áll a Nagykanizsai Futsal Club megemlékezésében a Facebookon.

A hétfő estére kiírt Nagykanizsa FC–UTE  NB II-es futsaj bajnoki mérkőzés természetesen elmaradt, Horváth Tamás, a Nagykanizsa Futsal Kft. tulajdonosa és a klub vezetője a Zaol.hu portálnak elmondta, egyikük sem volt olyan lelkiállapotban a tragikus eset miatt, hogy a sportra tudjon figyelni.

Fujsz Richárd édesapja, Fujsz Ferenc ifjúsági olimpiai válogatottként egykor a ZTE középpályás híressége volt, a zalai csapatban 1987 és 1996 között szerepelt.

Borítókép: Fujsz Richárd 25 éves korában hunyt el (Forrás: Facebook/pecsimfc)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.