Feloldották az átkot, Guardiola csapata végre megnyerheti a BL-t

Pep Guardiola 2011 óta képtelen a végső győzelemre vezetni a csapatait a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de úgy tűnik, hogy most az utolsó akadály is elhárult a vezetőedző és a Manchester City előtt, és végre megszerezhetik az áhított trófeát. Méghozzá egy átok feloldásának köszönhetően, amely az elmúlt években sújtotta Guardiola együttesét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 16:16
GUARDIOLA, Josep
Madrid, 2023. május 8. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje egy madridi sajtóértekezleten 2023. május 8-án, a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott elõdöntõ elsõ mérkõzése elõtti napon. MTI/EPA/EFE/Borja Sánchez Trillo Fotó: Borja Sánchez Trillo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha egy edző sem vezette annyi alkalommal a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a csapatait, mint Pep Guardiola. A katalán mester irányítása alatt a Barcelona, a Bayern München és a Manchester City – az ideit is beleértve – összesen tíz alkalommal jutott a legjobb négy közé a patinás sorozatban, de eddig mindössze háromszor sikerült megnyerniük az elődöntős párharcot. Pedig Guardiola már a 2010/11-es idény óta epekedve vár arra, hogy a BL-trófeát ismét, harmadszorra is magasba emelhesse. 

GUARDIOLA, Josep
Pep Guardiola oly közel, mégis oly messze a trófeától Fotó: MTI/EPA/AFP/Pierre-Philippe Marcou 

Talán a közeljövőben eljöhet a City ideje. A manchesterieket, pontosabban az edzőjüket ugyanis eddig egy átok akadályozta meg abban, hogy diadalmaskodjon a Bajnokok Ligájában. Legalábbis egy orosz játékosügynök ezt állítja. Dimitri Seluknak nem tetszett, ahogy Guardiola annak idején a futballistájával, Yaya Touréval bánt, ezért afrikai sámánokat arra kért, hogy átkozzák el a katalán trénert, aki ezek után hiába fogja hajszolni a harmadik győzelmét a Bajnokok Ligájában.

 

Eleget bűnhődött Guardiola

Nos, úgy tűnik, Seluk szerint Guardiola már eleget bűnhődött, és most ismét a sámánokhoz fordult, hogy feloldják az átkot. Épp időben, hiszen kedden a Manchester City épp a Real Madrid elleni BL-elődöntőre készül (21.00, tv: M4 Sport).

– Azt hiszem, hogy elnézést kell kérnem emiatt – idézte az ügynök szavait a Mirror. – Nem szabad már keserűséggel gondolnunk erre. Tudom, hogy Yaya is így gondolja, mert ő csak sikereket kíván a Manchester Citynek. Elárulhatom, a sámánok feloldották az átkot, úgyhogy én hiszek benne, hogy a City Pep irányítása alatt meg fogja nyerni a Bajnokok Ligáját. Jó esélye van a csapatnak, hogy már idén győzzön. De bármi is történjék most, három éven belül biztos megnyerik a BL-t. Emlékeznek rá, hogy egyszer azért kritizáltam a Cityt, mert Yaya nem kapott tortát a születésnapjára? Nos, az én születésnapom ebben a hónapban lesz, és az ajándékom az átok feloldása volt. Sőt, reménykedem benne, hogy a City triplázik az idényben – utalt Seluk arra, hogy a világoskékek még a Premier League és a FA-kupa megnyeréséért is versenyben vannak. Egy ponttal vezetik a bajnokságot az Arsenal előtt, a kupasorozat döntőjében pedig a városi rivális Manchester Uniteddel csapnak össze.

Touré 2018-ban nyolcévnyi szolgálat után köszönt el a Manchester Citytől, és Görögországba, az Olimpiakoszhoz igazolt. A futballista és Guardiola kapcsolata egyébként sem volt felhőtlen, és az sem tett jót neki, hogy Seluk az edzőt kritizálta. Touré távozása után egy hónappal pedig a játékos elhintette, hogy Guardiola nem kedveli a sötét bőrű labdarúgókat. Ezek után derült fény a sámáni átokra is. Touré később levélben kért elnézést egykori mesterétől, elismerve, hogy nem volt igaza. 

A Manchester City ennek ellenére azóta sem nyerte meg a BL-t. Talán most – az átok feloldása után – sikerül. 

Borítókép: Pep Guardiolának van oka mosolyogni (Fotó: MTI/EPA/EFE/Borja Sánchez Trillo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.