Haaland eltűnt Madridban, a Real elpusztításáról szó sem volt

A Real Madrid szerzett vezetést a nagy fölényben játszó Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, madridi felvonásán, de nem tudta megtartani az előnyét, 1-1-re végződött a keddi mérkőzés. Így jövő szerdán Manchesterben dől el, hogy a címvédő Real, esetleg az első BL-trófeája után vágyakozó City jut-e az isztambuli döntőbe, ahol az AC Milan vagy az Internazionale lesz a másik küzdő fél.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 22:59
HAALAND, Erling; COURTOIS, Thibaut Real MAdrid Manchester City
Madrid, 2023. május 9. Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa (b) és Erling Haaland, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ, Real Madrid-Manchester City mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin Fotó: Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen a Real Madrid öltözőjébe is eljutott Wayne Rooney azon véleménye, miszerint a Manchester City nemcsak megveri, hanem el is pusztítja Carlo Ancelotti gárdáját a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A spanyolok középpályása, erre csak annyit felelt, hogy tavaly is hallottak hasonló hangokat, aztán mindenki láthatta, mi történt…

UEFA Champions League - Real Madrid vs Manchester City Vinícius Júnior
(jobbra) szerezte a Real Madrid vezető gólját Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez

A két csapat 2022-ben is a BL elődöntőjében randevúzott egymással. A manchesteri 4-3 után az angolok Madridban még a 89. percben is 1-0-ra vezettek, de a Real a ráadásban duplájával semmissé tette a City előnyét, majd a kétszer tizenöt perces hosszabbítás alatt Karim Benzema a döntőbe lőtte a rekordbajnokot, amely a párizsi fináléban a Liverpool legyőzésével koronázta meg a szezonját.

 

A Real Madridnak egy helyzet is elég volt

Az előzmények és Kroos nyilatkozata alapján a madridi játékosok aligha bánkódtak amiatt, hogy a keddi mérkőzés első harmadában alig-alig találkoztak a labdával. A Manchester City hetven százalékban birtokolta a játékszert, négyszer találta el Thibaut Courtois kapuját – igaz, kidolgozott helyzetük nemigen volt a világoskékeknek. 

A Real Madrid kontrái több veszélyt hordoztak magukban, a befejezések viszont hiányoztak a hazai oldalon. A királyi gárda neve mellett nullák sorakoztak szinte minden mérvadó statisztikában egészen a 36. percig, amikor is Vinícius Júniornak köszönhetően a kapura lövések, a kaput eltaláló lövések és a gólok száma is egyre módosult. Luka Modrictól indult a támadás a bal oldalon, a horvát középpályás külsővel Eduardo Camavingához passzolt, ő pedig a középen érkező Viníciushoz továbbította a labdát. Éderson hiába vetődött, a brazil szélső húsz méterről a jobb felső sarokba bombázott. (1-0)

A Manchester City az első félidőben már nem tudott megújulni. A fordulás után felgyorsultak az események: Benzema az ötösről megeresztett lövésének állta útját, a másik oldalon pedig Courtois-t tesztelte Kevin de Bruyne. Az angolok gólzsákja, Erling Haaland általában megállíthatatlan, de ezúttal beleszürkült a mezőnybe. Az első és egyetlen említésre érdemes megmozdulása az 54. percben volt, amikor tíz méterről megcélozta a hazai kaput, de becsúszva blokkolt.

A Real Madrid egyre nagyobb kedvvel támadott, hogy aztán a Manchester City a semmiből egyenlítsen. Mondhatjuk, hogy a góljával De Bruyne lemásolta Viníciust: a belga játékmester is húsz méterről, középről vágta a kapu jobb oldalába a labdát. (1-1)

A folytatásban a Real járt közelebb a gólszerzéshez, Benzema fejesénél és a hajrában Tchouaméni távoli lövésénél is Éderson bravúrjaira volt szüksége a Manchester Citynek az 1-1-es eredmény megtartásához. A brazil kapus megtette, amit elvártak tőle, így Madridban egyik csapat sem került közelebb a döntőbe jutáshoz. Folytatás jövő szerdán Manchesterben.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Real Madrid–Manchester City 1-1 (1-0)
gólszerző: Vinícius (36.), ill. De Bruyne (67.)

Borítókép: Thibaut Courtois (balra) és (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.