Kár volt kiröhögni a Brighton edzőjét, aki most kiütötte az Arsenalt

A Premier League 36. fordulójának legnagyobb meglepetése született az Arsenal–Brighton & Hove meccsen, amelyen a vendégek 3-0-s győzelmet arattak. Pedig Roberto De Zerbi előre megmondta, hogy a csapata erős lesz Londonban, a legtöbben azonban csak kiröhögték. Kár volt érte: a Brighton gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki aranyérem sorsát.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 21:10
FBL-ENG-PR-CHELSEA-BRIGHTON Brighton's Italian head coach Roberto De Zerbi (C) celebrates with his players after the English Premier League football match between Chelsea and Brighton and Hove Albion at Stamford Bridge in London on April 15, 2023. - Brighton won the game 2-1. (Photo by Ben Stansall / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Europress/AFP/Ben Stansall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb 2004-ben angol bajnok Arsenal az elmúlt hetekben már elvesztette a korábbi előnyét a Manchester City ellen, így az egyetlen reménye az maradt, hogy nyomást gyakorol Pep Guardiola csapatára, amely így talán hibázhat. A nyomásgyakorlás azonban nem jött össze az Arsenalnak: miközben a City 3-0-ra győzött az Everton ellen idegenben, Mikel Arteta együttese odahaza kapott ki 3-0-ra a Brightontól.

Érdekesség, hogy a lesajnált ellenfél az előző fordulóban 5-1-re veszített az Everton ellen, ezután nyilatkozta Roberto De Zerbi edző azt, amiért sokan kiröhögték. 

– Vasárnap megmutatjuk a minőségünket. Visszatérünk a stílusunkhoz, és megmutatjuk, milyen az igazi Brighton – mondta az olasz, aki korábban a Sahtar Donyeck edzője volt, és amikor kitört a háború, Magyarországon keresztül szökött meg a harcok elől.

Az első gólra a második félidő elejéig kellett várni, ekkor Julio Enciso közelről fejelt a kapuba. Ezután hiába dolgozott ki kisebb helyzeteket az Arsenal, a vendégek Deniz Undav révén másodszor is betaláltak. A Brighton a hosszabbításban adta meg a kegyelemdöfést Estupinán góljával.

Az Arsenal a vereséggel gyakorlatilag elbúcsúzhat a bajnoki címtől, hiszen már csak két forduló van hátra, a hátránya pedig négy pontra nőtt a City mögött, amelynek ráadásul még egy elhalasztott meccs is hátravan, tehát még háromszor lép pályára.

Guardiola vezetésével ötödször lesz angol bajnok a City, ez már csak idő kérdése. Mondhatnánk, hogy az Arsenal újabb aranyérme is, de tekintve, hogy 2004 óta vár rá, ez már inkább rossz viccnek hatna.

Borítókép: Roberto De Zerbi megmondta, hogy jók lesznek az Arsenal ellen (Fotó: Europress/AFP/Ben Stansall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.