Párizs nem Róma: Marozsán kiesett a selejtező 2. fordulójában

Marozsán Fábián Párizsban nem tudta megismételni a római tornán nyújtott jó teljesítményét. A 23 éves magyar teniszező 6:3, 6:3-ra kikapott a kínai Sang Csün-csengtől a Roland Garros selejtezőjének 2. fordulójában, és kiesett. Búcsúzott a nők között Jani Réka Luca is, a főtáblán így négy magyar szerepel majd.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 14:24
MAROZSÁN Fábián; ALCARAZ, Carlos
Róma, 2023. május 15. Marozsán Fábián a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán nem tudott olyan élesen és pontosan játszani, mint Rómában, amikor többek között a világelső Carlos Alcarazt is legyőzte. Marozsán rögtön az első adogatójátékát elvesztette. A világranglista 200. helyén álló Sang Csün-cseng mindkét szettben egyszer-egyszer brékelt, s így 6:3, 6:3-ra győzött. Érdekesség, hogy az idei Australian Open selejtezőjében ugyancsak a csupán 18 éves kínai játékos állta a 23 éves magyar teniszező útját.

Kiesett Jani Réka Luca is. A világranglista-154. helyezett az első körben legyőzte a rangsorban 116. dél-koreai Dzsang Szu Dzsongot, a 2. fordulóban a 23 esztendős francia Alice Robbe-bal (aki pedig csupán a 190. a rangsorban) azonban már nem bírt. Jani az első adogatását egyből elveszítette, majd visszabrékelt, az első játszmában rövidítésben maradt alul 7-4-re. A második játszmában egymás hibáiból élt a két teniszező, Jani négyszer, Robbe viszont csak háromszor vesztette el az adogatójátékát, így utóbbi nyert 7:5-re. 

Marozsán Fábián és Jani Réka veresége azt jelenteti, hogy a selejtezőből egyetlen magyar sem jutott főtáblára, hiszem Piros Zsombor már az első fordulóban kiesett. A főtáblán alanyi jogon négy magyar szerepel egyesben, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna, valamint csak párosban indul

Roland Garros, selejtező, 2. forduló:

Férfiak: Sang Csün-cseng (kínai)–Marozsán Fábián 6:3, 6:3
Nők: Alice Robbe (francia)–Jani Réka 7:6 (7–4), 7:5

Borítókép: Marozsán Fábián nem tudta átmenteni a formáját a Roland Garrosra

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.