időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Szenzációs magyar rekord a leggyilkosabb versenyszámban

Magyar Nemzet
2023.05.25. 20:25 2023.05.25. 20:33
Szenzációs magyar rekord a leggyilkosabb versenyszámban

Molnár Attila 44.98 másodperccel új országos csúcsot ért el a férfi 400 méter síkfutásban a bronz kategóriás ciprusi nemzetközi atlétikai versenyen. A magyar futó ezzel teljesítette a budapesti világbajnokság kvalifikációs szintjét.

A 45 másodperc lélektani határ a leggyilkosabb futószámban, 400 méteren, egyben ez a kvalifikációs szint a budapesti világbajnokságra. Molnár Attila két századdal futott ennél gyorsabban. A 44.98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, amelyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa óta tartott 45.42 mp-cel. A 21 éves Molnár Attila az év legjobb európai eredményét érte el és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limasszoli Cirio Stadionban zajló viadal egykörös versenyét, a második brit Edward Faulds több mint egy másodperccel maradt el tőle (46.04 mp).

– Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt – mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája, akinek eredménye némileg váratlannak nevezhető, eddigi legjobbja ugyanis 46.67 másodperc volt, amelyet tavaly szeptemberben ért el Pápán.

A versenyt követően, de még a stadionban Molnár eufórikus állapotban nyilatkozott, és elmondta, hogy még nem dolgozta fel a történteket, de nem érte teljesen váratlanul a kiugró eredmény. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen elvárásokkal utazott ki Ciprusra úgy felelt: Kezdődjön 45-tel... Majd elnevette magát és kiemelte, hogy mennyire hihetetlen egyéni csúcson ezen a szinten 1.69 másodpercet javítani.

– Nincs 45-ös időm, 46-os van, úgyhogy ezt így nehéz feldolgozni. Elindultam és csak úgy jött, elengedtem a lábamat és végigmentem – jellemezte a futását Molnár Attila, aki az augusztus 19. és 27. közötti budapesti világbajnoksággal kapcsolatos felvetésre pedig csak annyit felelt: – Megvan a szintem, úgyhogy ott tali!

Borítókép: Molnár Attila több mint másfél másodpercet faragott az egyéni legjobbjából (Fotó: Facebook/Magyar Atlétika)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.