Szoboszlai színt vallott: ne a Bayern, hanem a Dortmund!

Az RB Leipzig 3-1-re nyert a Bayern München otthonában a Bundesliga 33. fordulójában. Szoboszlai Dominik góllal járult hozzá a sikerhez, amely egyrészt biztossá tette a lipcseiek bronzérmét, másrészt jó helyzetbe hozta a Dortmundot, hogy tíz müncheni bajnoki cím után megszakítsa a Bayern elképesztő sorozatát.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 22:21
Bundesliga - FC Bayern Munich vs RB Leipzig
epa10641620 Leipzig's Christopher Nkunku (L) celebrates after scoring by penalty kick with with Leipzig's Dominik Szoboszlai during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich vs RB Leipzig in Munich, Germany, 20 May 2023. EPA/Leonhard Simon (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.) Fotó: EPA/Leonhard Simon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik állította be a végeredményt Münchenben. A magyar válogatott középpályás a lipcseiek első tizenegyesét még nem végezhette el a Bayern otthonában, a második tizenegyesnél viszont már ő volt az ítéletvégrehajtó. Az RB Leipzig története során először nyert bajnoki meccset a Bayern München vendégeként, s a 3-1-es sikerrel bebiztosította bajnoki bronzérmét a lipcsei csapat, noha a félidőben még 1-0-s hátrányban volt a címvédő ellen. Szoboszlai a meccs után színt vallott a Bundesliga első helyéért zajló küzdelemben a Bayern és a Dortmund között.

Szoboszlai, Bayern München, RB Leipzig
Szoboszlai Dominik immár a Bayern Münhen ellen is szerzett gólt (Fotó: AFP/DPA/Tom Weller)

– Örülök, nemcsak a gólomnak, hanem annak is, hogy sikerült fordítani – mondta az Arena 4-nek a lefújás után Szoboszlai Dominik, aki pályafutása során először vette be a Bayern kapuját. – Az első félidőben nem volt egyszerű dolgunk, de a szünetben megbeszéltük a problémákat: Keveset birtokoltuk a labdát, sokszor feleslegesen futottunk elöl. Emiatt picit ordibáltunk egymással a szünetben, de pont ez kellett. A büntetők miatt korábban akadt némi nézeteltérés, hogy ki végezze el, de ebből most nem volt probléma, előre eldöntöttük, hogy mikor ki rúgja. Örülök, hogy ezzel a góllal és a győzelemmel segíteni tudtam az egyik legjobb haveromnak, a dortmundi Karim Adeyeminek.

Szoboszlaiék sikere ugyanis nemcsak az RB Leipzig bajnoki bronzérmét tette biztossá, hanem óriási ziccerbe hozta a Borussia Dortmundot is. Amennyiben a sárga-feketét megnyerik hátralévő két bajnoki mérkőzésüket az Augsburg és a Mainz ellen, akkor megszakítják a Bayern tíz bajnoki címből álló sorozatát.

Borítókép: Nkunku és Szoboszlai is értékesített egy-egy tizenegyest (Fotó: EPA/Leonhard Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.