Újszilváson is népszerű a Sulihős program, fókuszban az atlétikai vb

Augusztusban Magyarország ad otthont a világ harmadik, hazánk története legnagyobb sporteseményének, az atlétikai világbajnokságnak. A vb szervezői nemcsak azt tűzték ki célul, hogy minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát rendezzék meg, hanem – a kormányzat törekvéseivel összhangban – az esemény segítségével népszerűsíteni kívánják a sportot, az atlétikát, a mozgás szeretetét. Többek között a Sulihős programmal is.

Magyar Nemzet
2023. 05. 12. 12:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köznevelési intézményeknek kétféle lehetőséget is ajánlanak a szervezők, hogy a tanulók minél nagyobb számban eljuthassanak a Nemzeti Atlétikai Központban augusztus 19–27 között sorra kerülő világbajnokságra. Amennyiben az iskola előzetes érdeklődést mutat a világbajnokság iránt, és megszervezi, hogy a gyerekek csoportosan kilátogassanak a világbajnokság bármely napján a délelőtti vagy az esti programokra, a szervezők ötven százalékos kedvezményt biztosítanak a jegyárból az esti eseményekre, míg a délelőtti programra egységesen 2023 forintos áron teszik elérhetővé a jegyeket. Jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet.

Áprilisban beindult a Sulihős program. A szervezők kérik, hogy hét héten át az atlétika kapjon (fő)szerepet a testnevelési órákon, legyen(ek) iskolai verseny(ek), vetélkedő(k) a testnevelőtanárok szervezésében. Nem kell minden órán, minden gyermeknek versenyeznie. A cél az, hogy a hét hét alatt minden gyermek a lehető legtöbb, az atlétikához kapcsolódó mozgásformával megismerkedjen, és összemérhesse a gyorsaságát, a kitartását, az erejét, a ruganyosságát a társaival. Amennyiben egy iskola részt vesz a Sulihős programban, akkor a világbajnokság szervezői 23 darab ingyenes jegyet biztosítanak számukra az augusztus 19-i délelőtti vagy esti programra. Az iskola saját döntése, hogy a délelőttöt vagy az estét választja a vb nyitónapján, azonban a szervezők fenntartják a jogot, hogy ha az egyikre elfogynak az elérhető helyek, akkor a másik napszakra ajánlják fel a belépési lehetőséget.

A Sulihős program 2023. április 18. és június 6. között zajlik hét héten át, s mint a Hír TV riportjában láthatjuk, Pest vármegyében, a ceglédi járásban található Újszilváson is népszerű az iskolások között.

Borítókép: A Nemzeti Atlétikai Központban nagyon sok gyerek lehet ott az augusztusi világbajnokságon (Fotó: Szabolcs László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.