Visszatér egy legendás kupasorozat, itt a Tippmix Minifoci Magyar Kupa

2023-ban a Tippmix, a Szabad Föld, a Mediaworks és az Országos Minifutball Szövetség együttműködésének köszönhetően újra megrendezésre kerül a Szabad Föld Kupa, méghozzá immáron kispályán, Tippmix Minifoci Magyar Kupa néven. Az egykor Szabad Föld Kupának nevezett döntőt, hagyományosan a Magyar Kupa-döntője előtt, annak felvezetőjeként vívta a sorozatban a legmesszebb jutó két amatőr, megyei csapat. Az 1964-ben életre hívott döntő ilyen néven legutóbb 2004-ben került megrendezésre.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 05. 27. 18:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabad Föld 1960-ban jutott el oda, hogy hírt adjon az ország sportjáról, idézi fel az Origó. Ettől kezdve már nem volt megállás: a sportrovat beindítása után a szerkesztői szobák légteréből kipattant egy szikra: mi lenne, ha vándorserleget ajánlanának fel a falusi focicsapatok számára? A dolog csak azért nem volt időszerű, mert a Magyar Népköztársasági Kupa is éppen átmeneti álmát aludta, egyszóval meg kellett várni, míg felébred… Hanem aztán csak levél érkezett az MTS (Magyar Testnevelési és Sporthivatal) elnökségétől, miszerint 1964-ben újra megrendezik a Magyar Népköztársasági Kupát, és azon belül akár a Szabad Föld Kupa kiírására is sor kerülhet.

Fotó: Vaszkó Viktor

Később még szebb lett a „menyasszony”: az MLSZ elnöksége azzal az ajánlattal állt elő, hogy a falusi labdarúgók kupadöntőjét az MNK-finálé előmeccseként akár a Népstadionban is megtarthatják. Hát akkor rajta! Jöttek a lázas szervezés hónapjai, aztán 1964. november 7-én, a Népstadionban, az első kupadöntőnkön pályára lépett a Budaörsi KSE és a Pilisi KSE. Ez ma már történelem. 

A verseny célja az, hogy mindenki számára elérhető legyen az amatőr szabadidős kikapcsolódás biztosítása, ezzel együtt pedig a minifutball népszerűsítése. Érdekesség, hogy a Tippmix Minifoci Magyar Kupán keresztül ki lehet lépni majd a nemzetközi kupaporondra is, ugyanis a győztes az Európai Minifutball Szövetség (EMF) Euro Cup döntőjébe kerül majd, így mindenki előtt ott van a lehetőség, hogy a legjobbak közé kerüljön. 

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa helyszínei úgy kerültek kiválasztásra, hogy azok mindenki számára elérhetők legyenek. A kupa az amatőr sportolók számára biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket, hiszen a megmérettetésen nem szerepelhetnek nagypályán az NB I-ben és az NB II-ben szereplő játékosok. Az egyes állomások egymástól független kispályás tornák. 

Egy csapatnak – vagy játékosnak – lehetősége van több állomásra is beneveznie. Állomásonként a győztes csapat bejut a Tippmix Minifoci Magyar Kupa döntőjébe! Fontos megjegyezni, hogy minden csapat, amely bejut a nagydöntőbe, automatikusan résztvevője annak, nincs pluszköltsége. 

Májusban tehát indul a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origó! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

Borítókép: A Szabad Föld Kupának komoly hagyományai vannak (Forrás: Szabadfold.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.