Buzsáki Virág versenyzett, és nem főtt meg a nagy hőségben

A 23 éves magyar mountainbike-versenyző, Buzsáki Virág már a 2024-es párizsi olimpiára készül, ahol meglepetést okozhat. A tehetséges kerékpáros az Origo Sportnak elárulta, milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy-egy megmérettetés során, és azt is felfedte, van-e valamilyen különleges szokása, ami szerencsét hozhat számára a versenyeken.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 06. 20. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Buzsáki Virág nemrég az Ausztriában, Leogangban rendezett mountainbike cross country világkupán a 22. helyen zárt. Az Origo Sportnak adott interjúban a 23 éves versenyző elmondta, hogy felülmúlta a várakozásait az a verseny. Nem tudta pozicionálni magát a mezőnyben erőszinten a nemzetközi klasszisokhoz képest, de a verseny előtt jó állapotban volt, jól forogtak a lábai, aztán a rajttól kezdve úgy tekert, ahogy csak tudott, és így folyamatosan ment előre. Arra a kérdésre, hogy mit kell tudni ezekről a mountainbike-versenyekről, mennyire megterhelőek fizikálisan, ezt válaszolta:

Fotó: EGO-Promotion, Armin M. Küstenbrück/Armin M. Küstenbrück

– Elég nehezek, nagyjából másfél órás egy ilyen verseny. Van egy négy kilométeres pálya kb. 150-200 méter szinttel körönként. Felfelé is elég technikás, és lefelé menet is kemény lejtők vannak. Aki az adott körszámot – ami általában 6 kör – teljesíti, az nyer. Ez a leogangi kifejezetten nehéz pálya, mert hosszúak és meredekek az emelkedők, ráadásul az év első meleg versenyén voltunk túl, sokan megfőttek ebben a hőségben. 

Az interjúban szóba került az időjárás, ami befolyásolja a versenyeket, a nagy kihívásokról is beszélt Buzsáki Virág, majd a párizsi olimpiáról ezt mondta:

– A kerékpársport ebből a szempontból brutálisan bonyolult, nagyon összetett a kvótarendszer, és csak jövő májusra dől el, kik jutnak ki az olimpiára. Sok tényezőtől függ ez, rengeteg verseny van még hátra. A legfontosabb, hogy először jussak ki, aztán majd lehet foglalkozni a célokkal. 

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Buzsáki Virág egyre közelebb kerülhet a céljai megvalósításához (Fotó: EGO-Promotion, Armin M. Küstenbrück/Armin M. Küstenbrück)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.