Csercseszov nem látta a Fradi legújabb meccsét

Pénteken a 17-szeres osztrák bajnok Red Bull Salzburg volt a labdarúgó NB I-ben címvédő, a Bajnokok Ligája-selejtezőjére készülő Ferencváros labdarúgócsapatának az ellenfele. Izgalmak már a meccs előtt adódtak, Sztanyiszlv Csercseszov kisebb betegség miatt nem lehetett a helyszínen, így a pályaedző Máté Csaba irányította a 2-1-es vereséget szenvedő bajnokcsapatot. A Fradi gólját Kristoffer Zachariassen szerezte.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 23:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a Dibusz - Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Esiti, Zachariassen, Abu Fani – Katona, Traoré – Varga B. tizeneggyel kezdett a 17-szeres osztrák bajnok Salzburg elleni mérkőzésen. Az FTC edzője, Sztanyiszlav kisebb betegség miatt nem lehetett a helyszínen, így a Fradi pályaedzője, Máté Csaba irányította a bajnokcsapatot.

A Salzburg a Fradi fölé nőtt az első félidőben    Fotó: RB Salzburg

Nem kezdett jól a Fradi, a nyolcadik percben már hátrányban volt, Anderson Esiti öngólját egy osztrák akciógól követte a Fradi.hu beszámolója szerint. A magyar csapat még az első félidőben szépített: a 38. percben pedig egy kontra után Kristoffer Zachariassen volt eredményes. Még a szünet előtt kialakult a végeredmény. 

A folytatásban három magyar mezőnyjátékos, Lisztes Krisztián, Baráth Péter és Pászka Lóránd állt be a Fradiba. Elmaradt a korábban megszokott sorcsere, a magyar bajnok a tizenegy nap múlva esedékes BL-selejtezőre szeretné megtalálni a tökéletes tizenegyet.

A mérkőzés végén nyilatkozott a Fradi Médiának. – Nehezen lendültünk bele, két buta, elkerülhető gólt kaptunk. Utána átvettük az irányítást, megtaláltuk, hol vannak az ellenfél gyenge pontjai. A második félidőben játékban felülmúltuk a salzburgiakat. A letámadásra, visszatámadásra specializálódott együttessel találkoztunk, és jó volt látni, hogy ismét ilyen sok ferencvárosi szurkoló elkísért bennünket – őszintén megmondom, nem gondoltam volna, hogy egy felkészülési mérkőzésre is ennyien elutaznak a kedvünkért – mondta a válogatott védő.

A magyar bajnok hétfőn a szezon előtt esedékes utolsó felkészülési mérkőzésén lép pályára, ellenfele a román Botosani lesz, majd hazaindul Budapestre, tizenegy nap múlva pedig a távoli Feröeren játssza az új szezon első tétmérkőzését.

Borítókép: Varga Barnabás ezúttal nem talált be a kapuba (Fotó: Fradi Média)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.