Dárdai Pál újra elkötelezte magát a Hertha mellett

Dárdai Pál marad a Bundesliga másodosztályba kiesett berlini Hertha labdarúgócsapatának vezetőedzője. A játékosként klublegenda mellett a másodedző, Bódog Tamás is tovább dolgozhat a Hertha sikereiért.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 10:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszületett a megállapodás: marad a Bundesliga első osztályából a szezon végén kiesett Hertha vezetőedzője.  – Örülünk, hogy Pál vezetőedzőként segít az új kék-fehér kezdet kialakításában. Ő a Hertháért él, a szorgalmával, az elhivatottságával és a klubunk iránti szenvedélyével ő a megfelelő ember az elkövetkező kihívásokra, amelyekkel együtt fogunk megküzdeni – mondta Benjamin Weber, a Hertha sportigazgatója. 

Hertha BSC - VfL Bochum Dárdai Pál
Dárdai Pál marad Berlinben       Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai izgatottan várja a folytatást. – Nagyon elégedett és boldog vagyok. Thomas Herrich, Benjamin Weber és én jó és őszinte megbeszéléseket folytattunk. Az az érzésem, hogy mindannyian a Hertha érdekében dolgozunk, és együtt fogunk dolgozni – hangsúlyozza a korábbi magyar kapitány.

Dárdai 1997 és 2011 között volt a Hertha játékosa, a visszavonulása után előbb 2015 februárja és 2019 nyara között, aztán 2021 januárja és novembere között volt a berliniek vezetőedzője, harmadszor pedig idén áprilisban nevezték ki, hogy ismét megmentse a csapatot a kieséstől, de az idő rövidsége miatt ezt végül nem tudta megtenni.

A klub közölte, hogy Dárdai Pál munkáját a továbbiakban Bódog Tamás és Admir Hamzagic segíti másodedzőként.

A csapat június 26-án kezdi a felkészülést a következő idényre, a hivatalos szezonnyitó ünnepség július 22-én lesz.

Borítókép: Benjamin Weber (sportigazgató, balra), Dárdai és Thomas Herrich (ügyvezető igazgató) (Fotó: Herthabsc.de)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.