időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Elrontotta Bölöni László ünnepét egy őrült szurkoló és egy szimuláló játékos

Magyar Nemzet
2023.06.03. 08:07 2023.06.03. 08:23
Elrontotta Bölöni László ünnepét egy őrült szurkoló és egy szimuláló játékos

Erre a forgatókönyvre senki sem számított. A francia labdarúgó-bajnokság másodosztályának utolsó fordulójában Bölöni László csapata, a Metz győzött, riválisa, a Bordeaux nem, a Metz mégsem örülhet a feljutásnak. Mégpedig egy őrült szurkoló és egy szimuláló játékos miatt. A Bordeaux–Rodez mérkőzés félbeszakadt, s még nem tudni, hogyan dönt a szövetség fegyelmi bizottsága.

Az utolsó forduló előtt így állt a másodosztályú francia labdarúgó-bajnokság, a Ligue 2 élcsoportja: 1. Le Havre 72 pont (+26-os gólkülönbség), 2. Metz 69 (+27), 3. Bordeaux 69 (+24). Két csapat jut fel a Ligue 1-be, azonos pontszám esetén a gólkülönbség dönt.

Nos, az utolsó fordulóban a Le Havre hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Dijont, ezzel bajnok lett. A vártnál ugyan nehezebben, de Bölöni László csapata, a Metz is nyert. Már 3-0-ra vezetett a Bastia ellen, a vendégcsapat azonban feljött 3-2-re, a lényeg persze, hogy meglett a három pont. A Bordeaux nem nyert a Rodez ellen, a Metz mégsem ünnepelhet…

A mérkőzés első félidejében, egész pontosan a 23. percben a vendég Rodez szerzett vezetést Buades találatával, s amikor a gólját ünnepelte, egy hazai szurkoló a pályára lépett és ellökte a játékost az ünneplő társakkal együtt. Baudes-nek más sem kellett, úgy vágódott el, mintha Mike Tyson ütötte volna ki… A mérkőzés ezek után félbeszakadt.

Nos, fontos tudni, hogy a Rodez-nek három pontot kellett szereznie a bennmaradás érdekében. S azt nem feltétlenül kellett a pályán elérni, úgy is jó – sőt biztonságosabb, könnyebb –, ha a fegyelmni bizottság 3-0-lal a vendégcsapatnak ítéli a mérkőzést… Ha a szövetség mégis úgy döntene, hogy későbbi időben folytatni kell a találkozót, akkor a Bordeaux-nak hat gólt kellene rúgnia, hogy megelőzze a Metzet.

Ez nem túl valószínű, de Bölöni László és csapata egyelőre mégsem ünnepelhet önfeledten.

Borítókép: Bölöni László kénytelen kordában tartani az érzelmeit (Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.