Haaland felfedte az emberi oldalát, szüleinek és sorstársainak üzent

Tizenkét találattal Erling Haaland lett a Bajnokok Ligája gólkirálya, de nem róla szólt a BL-győztes Manchester City menetelésének végjátéka, hiszen az utolsó három, legfontosabb meccsen egyszer sem vette be a kaput. Haaland szerint egy jó napon kétszer is betalált volna az Inter elleni döntőben, és máris arról beszélt, hogy minden idén megszerzett címet meg kell védeni. A BL-arany az érzelmeket is kihozta a Manchester City gólgyárosából.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 7:41
HAALAND, Erling
Isztambul, 2023. június 10. Erling Haaland, a bajnok Man City játékosa ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében játszott Manchester City-Internazionale mérkõzés után az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Az angol csapat 1-0-ra gyõzött. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész idény góljaitól volt hangos. A 22 éves norvég csatár az első, a Manchester City kötelékében töltött évében 53 tétmeccsen 52 gólt szerzett, ebből tizenkettőt a BL-ben, amelynek ezzel gólkirálya lett. Azt ugyanakkor már most a szemére vetik, hogy a Real Madrid elleni két elődöntős meccsen, valamint az Inter ellen szenvedve, 1-0-ra megnyert döntőben sem volt eredményes.

BASTONI, Alessandro; HAALAND, Erling
Haaland az Inter elleni döntőben nem talált be a kapuba, de gólkirály lett. Fotó: Tolga Bozoglu

– Egy jó napon rúghattam volna két gólt, de ez most nem érdekel, a döntőben csakis a győzelem számít, ez a meccs a trófea megszerzéséről szól, ezt mindenki tudja – hárította el a kritikát Haaland a Bajnokok Ligája-siker után. – Még sokat fejlődhetek ebben a csapatban. Guardiola kezei alatt dolgozni különleges, rengeteget segít nekem. Ha minden nap a világ legjobb edzőjétől tanulhatsz, akkor a legjobb helyen vagy.

Fedett csarnokból a futball csúcsára

Haaland fantasztikus idényen van túl, hiszen nemcsak a gólstatisztikája lenyűgöző, hanem a csapattal mindent vitt: a Premier League, az FA-kupa és már a Bajnokok Ligája is zsebben van. Amikor a triplázásról kérdezték, Haaland felfedte az emberi oldalát, amiből kiderült, ő sem csak egy hidegvérű gólgép.

– A legszebb álmaimban sem gondoltam, hogy mindez megtörténik velem 22 évesen – kezdte Haaland. – Ez a bizonyíték arra, hogy egy norvég kisvárosból származó fiú számára bármi lehetséges. Talán motivációt ad más fiataloknak, akik hasonló helyzetben futballoznak, mint én is annak idején, amikor még a szülővárosom fedett csarnokában rúgtam a labdát. Hihetetlen, hová jutottam onnan.

Köztudott, hogy a norvég csatár életében fontos szerepet játszik a korábban szintén profi labdarúgó édesapja, Alfie Haaland, aki volt a Manchester City játékosa, s részben emiatt igazolt ő is a klubba tavaly nyáron. Szüleinek is üzent Haaland a BL-győzelem után: – Mindig is azt mondtam, az a legfontosabb, hogy jó emberek vegyenek körbe egész életemben, akikben megbízhatok, mert manapság ez egyre lényegesebb. Van egy fantasztikus anyukám és apukám, nagyon boldog vagyok.

Mi jön ezután? Haaland tudja

Mindössze 22 évesen megnyerte a legfontosabb trófeákat klubszinten, de Haaland már az újabb sikerekre éhes:

– Azt gondolom, kell néhány hét, hogy leülepedjen minden, és akkor azt fogom érezni, hogy ezt újra át akarom élni, újra meg kell csinálnunk. Minden címet meg kell védenünk a következő idényben. Egy-két hónapon belül mindez már a múlt lesz, akkor már a következő cél számít majd, ilyen az élet.

Borítókép: Erling Haaland a Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepli (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.