Lecsapott az angolokat kikosarazó, Lewandowski-rajongó amerikai + videó

Az Egyesült Államok labdarúgó válogatottja nyerte a CONCACAF-zónában rendezett Nemzetek Ligáját. A Las Vegas-i döntőben 2-0-ra legyőzte Kanadát, és ezzel megvédte címét. A döntő legjobbja a két gólpasszt adó Gio Reyna volt, a második amerikai gólt Folarin Balogun szerezte. Ő nem is olyan rég az angol utánpótlás-válogatottakat járta végig, de felnőtt szinten a szülőhazáját, az USA-t választotta.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 8:27
Canada v USA: Final - CONCACAF Nations League
LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 18: Scott Kennedy #23 of Canada and Folarin Balogun #20 of the United States battle for the ball in the first half during the 2023 CONCACAF Nations League final at Allegiant Stadium on June 18, 2023 in Las Vegas, Nevada. Louis Grasse/Getty Images/AFP (Photo by Louis Grasse / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Louis Grasse / GETTY IMAGES /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folarin Balogun története kalandos. A nigériai felmenőkkel is rendelkező futballista 2001-ben született New Yorkban, kétéves volt, amikor a szülei Angliába, Londonba költöztek, és alig múlt nyolc, amikor beiratkozott az Arsenal akadémiájára. Az angliai akklimatizáció jól sikerült, Balogun tehetsége nem maradt észrevétlen, az angol korosztályos válogatottakban rendszeresen szerepelt. Később választhatott, hogy felnőtt szinten melyik ország színeiben szeretne futballozni, és Balogun az amerikait választotta, jóllehet a szülei miatt Nigéria is komoly vonzerőt jelentett.

A korábbi Arsenal-védő, Martin Keown szerint Ian Wrightra emlékeztető, Robert Lewandowskiért rajongó csatár nem tudta megvetni a lábát az Arsenal felnőtt csapatában, a legutóbbi szezont kölcsönben a francia Reims csapatánál töltötte. Kirobbanó formában futballozott: 37 meccsen 21 gólt szerzett. Balogun a szezon végén bemutatkozhatott az amerikai válogatottban: a CONCACAF-zónában rendezett Nemzetek Ligája-elődöntőben 3-0-ra legyőzte az USA Mexikót, majd a döntőben Kanada ellen nyert 2-0-ra.

A Las Vegas-i döntőben jött el Balogun nagy pillanata: ő szerezte a második amerikai gólt.

Az amerikaiak biztosan nem bánták meg, hogy Balogun őket választotta. A CONCACAF Nemzetek Ligája döntő legjobb játékosának az amerikai Gio Reynát választották. A sorozat legjobbja a szintén amerikai Christian Pulisic lett. 

Borítókép: Balogun (20) lőtte a második amerikai gólt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.