Legutóbb három éve volt ilyen a magyar férfiteniszben, mint most

Fucsovics Márton néhány apróbb megingást leszámítva 2017 óta stabilan tartja a helyét a top 100-ban a férfiteniszezők világranglistáján. A nyíregyházi játékos mellett eddig csak Balázs Attilának sikerült az a bravúr, ami most összejött Marozsán Fábiánnak. Mindkét játékos bejutott a világranglistán az első százba.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 9:07
FUCSOVICS Márton; FRITZ, Taylor
Stuttgart, 2023. június 16. Fucsovics Márton ünnepel, miután 6:4, 7:5 arányban legyõzte az amerikai Taylor Fritzet a stuttgarti füves pályás tenisztorna férfi egyesének negyeddöntõjében 2023. június 16-án. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Márton 2017. július 17-e óta tagja a top 100 mezőnyének. A Davis-kupa-válogatott vezére immár hat éve tartja a helyét a legjobbak között, ugyan a karriercsúcsot jelentő 31. hely egyelőre nincs belátható távolságra, a stuttgarti elődöntős szereplésnek köszönhetően Fucsovics hatalmasat lépett előre a rangsorban. A ma kiadott legfrissebb világranglistán a 66. helyen jegyzik a 31 éves magyar teniszezőt.

Marozsán Fábián Carlos Alcaraz Taróczy Balázs
Marozsán Fábián a korábbi világelső, Carlos Alcaraz legyőzésével robbant be a köztudatba. Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

Legutóbb 2020-ban volt két magyar a világranglistán, akkor Balázs Attila verekedte be magát az elitmezőnybe. A héten újra két magyar áll a legjobb 100-ban. A perugiai ATP-challenger verseny megnyerésével Marozsán Fábián 22 helyet javítva a világranglistán immár a 91. a rangsorban. Fucsovics a stuttgarti elődöntőnek köszönhetően 20 helyet előrelépve jelenleg a 66. helyen áll a világranglistán.

Borítókép: Fucsovics nagyot lépett előre a ranglistán (Fotó: ATP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.