Mbappé teljesen máshogy vélekedik egy fontos kérdésben, mint Messi

Miután a francia labdarúgó-válogatott Kylian Mbappé góljával 1-0-ra legyőzte Görögországot a hétfő esti Európa-bajnoki selejtezőn, arról kérdezték a PSG csatárát, hogy szerinte megérdemli-e idén az Aranylabdát. Mbappé nem kertelt, és teljesen másfajta választ adott, mint nemrég Lionel Messi, akit újra a díj egyik nagy esélyesének tartanak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 20. 10:52
MBAPPÉ, Kylian
Saint-Denis, 2023. június 19. A francia Kylian Mbappe a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ B csoportjában játszott Franciaország-Görögország mérkõzésen a saint-denis-i Stade de France stadionban 2023. június 19-én. MTI/AP/Christophe Ena Fotó: Christophe Ena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén ősszel adják majd át az Aranylabdát, s addig nagy dolgok már nem történnek a futballvilágban, a díj odaítélésében a tavaly év végén megrendezett katari világbajnokság és az elmúlt hetekben lezárult európai idény eredményei esnek majd latba. Ezek alapján és számít a három legnagyobb esélyesnek, akik közül kettő is megszólalt az Aranylabdával kapcsolatban az elmúlt napokban.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé győztes gólt szerzett a görögök elleni Eb-selejtezőn. Fotó: Mohamed Badra

– Nehéz az egyéni díjakat értékelni, mert ilyenkor saját magadat kell előtérbe helyezned, ami a legtöbb ember szemében nem túl szimpatikus. Az Aranylabdánál mindig az a kérdés, hogy milyen kritériumok alapján ítélik oda. Hogy idén megérdemlem-e a díjat? Ha a gólok számát és a csapatra gyakorolt hatásomat vesszük figyelembe, akkor azt hiszem, hogy megfeleltem a követelményeknek – jelentette ki határozottan Mbappé a TF1 francia televíziónak, miután a megismételt tizenegyesgóljával győzött a válogatott Görögország ellen.

A 24 éves támadó 43 tétmeccsen 41 gólt ért el a PSG színeiben az elmúlt idényben, a francia válogatottal pedig ezüstérmes lett a katari vb-n, amelynek döntőjében mesterhármast ért el Argentína ellen, ám végül tizenegyespárbajban a dél-amerikai ország lett a bajnok. Mbappé az angol Geoff Hurst 1966-os triplája óta az első volt, aki vb-döntőben három gólt szerzett, ráadásul a torna gólkirályi címét is kiérdemelte nyolc találattal.

Messi mellett szól ugyanakkor, hogy világbajnok lett Argentína színeiben, ráadásul ő is kifejezetten eredményes volt Katarban, hét góllal második lett a góllövőlistán, és őt választották meg a torna legjobb játékosának. Messi azonban a PSG-ben jóval visszafogottabb teljesítményt nyújtott Mbappé mellett, ráadásul karrierje érdemi részét le is zárta azzal, hogy a nyáron az Egyesült Államokba igazolt mesés fizetésért.

– Fontos számomra az Aranylabda? Már nem. Mindig is mondtam, hogy az egyéni díjak nem annyira fontosak, mint a csapattal megnyert trófeák. A legfontosabb díj számomra most a világbajnoki cím volt, ez a legnagyobb elismerés – nyilatkozta Messi ugyancsak a napokban.

Haaland is versenyben van Messi és Mbappé mellett

Persze Messi könnyen beszél, neki van már hét Aranylabdája, amivel rekorder, érthető, ha annyira már nem hiányzik neki a nyolcadik. Mbappé és Haaland viszont az első nagy egyéni elismerésre vár. A norvég csatár ugyan nem volt ott a vb-n, de a klubidényben mindent vitt a Manchester Cityvel: angol bajnoki cím, FA-kupa diadal és Bajnokok Ligája-arany szerepel az idei sikerlistáján, amit 53 tétmeccsen 52 góllal nyomatékosított.

Nehéz döntés lesz választani közöttük, de legalább rossz helyre biztos nem kerül idén az Aranylabda.

Borítókép: Kylian Mbappé úgy gondolja, hogy ő megérdemelné az Aranylabdát idén (Fotó: MTI/AP/Christophe Ena)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.