Ennyi pénzt keres Lionel Messi Miamiban, felfoghatatlan összeg

Lionel Messi sajtóhírek szerint 150 millió dolláros szerződést kötött a David Beckham vezette Inter Miami csapatával. Állítólag az amerikai labdarúgó-liga (MLS) sem nézi jó szemmel a hihetetlen összeget, amit az argentin sztár kap, ez ugyanis sokszorosa a jelenlegi legjobban fizetett játékos keresetének. Messi ezen felül is nagy pénzeket akaszt le.

Magyar Nemzet
2023. 06. 20. 9:08
Lionel Messi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt a Sportico nevű oldal megszellőztette, mintegy 150 millió dolláros szerződést kötött az Inter Miami csapatával, ahová június elején jelentette be az érkezését, miután lejáró szerződéssel búcsúzott a francia PSG-től. Az MTI által is idézett forrás szerint Messi két és fél évre írt alá, így évi mintegy 50-60 millió dollár ütheti a markát. A megállapodás a 2025-ös szezonig érvényes, és tartalmaz opciót a 2026-os idényre is.

Lionel Messi Miami
Lionel Messi arca és neve sokat ér. Fotó: AFP

Sajtóértesülések szerint a liga nem lelkesedik a „megaszerződésért”. Az MLS a hivatalos oldalán minden évben közzéteszi a bajnokságban szereplő játékosok fizetését, s jelenleg a Bayern München és a Liverpool korábbi svájci sztárja, Xherdan Shaqiri keres a legjobban, aki a Chicago Fire csapatától évi 8,1 millió dollárt kap.

Messi megszellőztetett fizetése tartalmazza az aláírási pénzt és egyéb juttatásokat is, de még így is többszöröse lehet Shaqiri jussának. Ráadásul az argentin esetében nem számítják bele azokat a bevételeket, amelyek az MLS-partner adidas, Apple és Fanatics cégektől érkeznének. Messinek eleve életre szóló szerződése van a német sportszergyártóval.

Messi Szaúd-Arábiából is kap pénzt

Szó volt arról is, hogy Messi az Egyesült Államok helyett Szaúd-Arábiába igazolt. Annak ellenére, hogy nem így döntött, az arab országban is pénzzé teszi a nevét, ahol a helyi turisztikai ügynökséggel kötött szerződést az ország népszerűsítésére.

A The New York Times azt állítja, hogy sikerült megkaparintania a szerződés másolatát. Ennek alapján az argentin klasszisnak három év alatt 22,5 millió euró üti a markát, és még csak nem is kell megszakadnia a pénzért: elég reklámokban szerepelnie, posztolnia a közösségi médiában és évente néhány napot eltöltenie a királyságban.

Borítókép: Lionel Messi pályafutása végén már a pénzre helyezi a hangsúlyt (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.