Eldőlt: a Barcelona hoppon maradt, Messi más csapatot választott

Az al-Hilal és a Barcelona is lemondhat Lionel Messi szerződtetéséről, ugyanis a hétszeres aranylabdás futballista inkább a tengerentúlra igazol. Messi két katalán lapnak beszélt a döntése hátteréről.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 19:08
Ligue 1 - PSG vs Clermont Lionel Messi
epa10671453 Paris Saint Germain's Lionel Messi reacts during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint Germain and Clermont Foot 63 in Paris, France, 03 June 2023. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a hírek többsége korábban arról szólt, hogy Lionel Messi minden vágya, hogy visszatérhessen korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába, és családja is támogatja ebben a döntésben, szerdán az átigazolási hírekben jártas Fabrizio Romano arról számolt be, hogy az említett álom csak álom marad, és az argentin világbajnok a katalán főváros helyett a tengerentúlon, az MLS-ben köt ki.

MESSI, Lionel Barcelona
Lionel Messi nem tér vissza korábbi sikerei helyszínére Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

A Paris Saint-Germaintől két idény után elköszönő klasszis új klubja a Keleti főcsoportban utolsó helyen álló Inter Miami lesz, de a korábbi információmorzsákkal ellentétben Messi nem tér vissza kölcsönben Barcelonába, hanem a következő idényt David Beckham csapatánál tölti. Ezt szerda este maga is megerősítette.

– Nem térek vissza a Barcelonához, pedig nagyon szerettem volna, de azok után, amit két éve, a távozásomkor átéltem, nem akartam újra ugyanolyan helyzetbe kerülni, hogy a jövőm megint más kezében legyen... A családom érdekében is én akartam dönteni. Az Inter Miamiba igazolok, de még mindig nem zártunk le minden kérdést, hiányzik néhány dolog. Ha a Barcelona nem jön össze, nem akartam más európai csapathoz igazolni, el szerettem volna hagyni a kontinenst, hogy kikerüljek a reflektorfényből – árulta el Messi a párizsi otthonában adott interjúban a Mundo Deportivo és a Sport című katalán lapoknak. 

– Valójában még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy szerződésről beszéljünk, fizetésről egyeztessünk. Kaptam tőlük egy nem hivatalos ajánlatot. Ha a pénz számított volna, akkor Szaúd-Arábiába vagy máshova igazoltam volna. Úgy hallottam, hogy bár a La Liga zöld jelzést adott a Barcelonának, még nagyon sok dolog hiányzott ahhoz, hogy visszatérhessek. Nem akartam felelős lenni játékosok eladásáért, vagy a fizetésük csökkentéséért. Belefáradtam.

Messi hozzátette, a Párizsban eltöltött két évet is rosszul élte meg.

– Az elmúlt két évben nagyon boldogtalan voltam. Egy hónap csodálatosan telt, mert megnyertük a világbajnokságot, de azt nem számítva nagyon nehéz időszak áll mögöttem. Szeretnék újra rátalálni a boldogságra, élvezni a családommal, a gyerekeimmel eltöltött mindennapokat. Ez az oka, hogy nem a Barcelonát választottam.

Borítókép: Lionel Messi a Paris Saint-Germain játékosaként (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.