A Manchester Unitedet is megjárt játékos érkezett a Ferencvároshoz

Három új futballista leigazolását harangozta be szerdán a magyar bajnok Ferencváros. Elsőként a dán Randers FC-től ingyen érkezett Tosin Kehindét mutatták be a zöld-fehérek.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 17:30
Tosin Kehinde Orosz Pál Ferencváros
Tosin Kehinde Orosz Pál Ferencváros Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán a Facebook-oldalán egy fényképpel utalt rá, hogy hamarosan három újonnan megszerzett futballista bemutatására is sor kerülhet.

Néhány óra elteltével meg is érkezett az első bejelentés, miszerint a 24 éves Tosin Kehinde a Ferencvárosnál folytatja a pályafutását. A nigériai labdarúgó fiatalon a Manchester City, majd a városi rivális United akadémiáját is megjárta, ezután 2018-ban a portugál Feirense U23-as együtteséhez került, 2019-ben pedig a Randershez igazolt. A két szélen, de akár centerként is bevethető játékos a dán csapat színeiben 129 mérkőzésen 13 gólt és 16 gólpasszt jegyzett. A Transfermarkt által egymillió euróra értékelt Kehinde a szerződése lejártával tette át a székhelyét az Üllői útra, tehát ingyen érkezett a zöld-fehérekhez.

– Fontos emlékek a karrieremből, amikor tizennégy évesen aláírtam a Manchester Unitedhez. A bemutatkozásom a profik között a Randersben és az ott nyert kupa, amely után a Leicester és a Galatasaray ellen játszhattam a Konferencia-ligában. Ezek voltak az eddigi utam mérföldkövei, alig várom, hogy újabb csodás emlékekkel bővüljön a Fradiban. A célom, hogy a klubot a következő szintre segítsem, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepeljen. Személy szerint pedig bízom benne, hogy a játékoskeretben rejlő tudás engem is továbbfejleszt, és még jobb futballistává válok majd. A Fradi egyértelműen olyan kaliberű klub, ahol magamra vonhatom a nigériai válogatott figyelmét – mondta a bemutatkozó videójában a játékos. – A szurkolóknak üzenem, izgalmas játékos vagyok. Keresem az egy az egy elleni lehetőségeket a támadásokban, szeretek helyzeteket teremteni, és természetesen gólokat lőni. Úgy gondolom, sok izgalmat hozok majd a pályára, és remélem, talán a szurkolók kedvencévé válhatok.

Borítókép: Tosin Kehinde és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója (Fotó: fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.