Kifogta az aranyhalat, világklasszis pólóst igazolt a Ferencváros

Igazak voltak a sajtóhírek, a Ferencváros szerdán bejelentette a kétszeres olimpiai bajnok szerb vízilabdázó, Dusan Mandics leigazolását. Nemcsak az FTC férficsapata, a női szakág is erősödik a magyar válogatott egyik klasszisával.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 17:01
Dusan Mandics Ferencváros
Budapest, 2022. június 29. A szerb Dusan Mandics a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Szerbia - Horvátország mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görög sajtóértesülésekre hivatkozva kedden számoltunk be arról, hogy a Ferencváros férfi vízilabdacsapata leigazolhatja Dusan Mandicset, szerdán pedig a klub az idényzáró sajtótájékoztatóján erősítette meg a kétszeres olimpiai bajnok klasszis érkezését, aki számkivetetté vált előző együttesénél, a Novi Beogradnál. A Pro Reccóval Bajnokok Ligáját nyert szerb pólós mellett az olasz világbajnok Edoardo Di Somma (Brescia) is csatlakozik a zöld-fehérekhez, ahogy két magyar tehetség is, a Fradihoz két szezon után visszatérő Szabó Bence (BVSC), illetve Nagy Ákos (KSI).

NYÉKI Balázs Ferencváros
Nyéki Balázs lett a Ferencváros új vezetőedzője Fotó: MTI/Kovács Anikó

A neves érkezőkön kívül neves távozói is vannak a magyar bajnoknak. Nemanja Ubovics, Vadovics Viktor, valamint Varga Bence sem lesz már a Ferencváros keretének a tagja, de a legfontosabb távozó nem a játékosok közül került ki, hiszen a csapat sikeredzője, tízévnyi közös munka után hagyta el a Fradit, hogy a továbbiakban már csak a magyar válogatott szövetségi kapitányaként munkálkodjon.

Varga Zsolt utódja az eddigi másodedző és utánpótlás szakmai igazgató, Nyéki Balázs lesz, jelentette be a sajtótájékoztatón Nyíri Zoltán.

– Döntésünket az élet hozta, Varga Zsolt a válogatott kapitánya lett, így ettől a szezontól Nyéki Balazs lesz a férfi csapat vezetőedzője. Évek óta együtt dolgozunk szövetségben, barátságban, nagy küzdők vagyunk, mindketten csak a győzelmet fogadjuk el. Jövőre sem várunk el kevesebbet, mint az idén. Minden feltételt meg fogunk adni ahhoz, hogy a sikeres tendencia folytatódjon – ígérte az FTC ügyvezető alelnöke, aki azt várja el az uraktól, hogy mindkét hazai sorozatban védjék meg a címüket.

Az új tréner nagy célokat tűzött ki maga elé, a Bajnokok Ligája megnyerése lebeg elsősorban a szeme előtt.

– Nem Zsolt árnyékában, hanem a Ferencváros kötelékében szeretnék dolgozni. Köszönöm a klubvezetők bizalmát, hogy rám gondoltak, és én irányíthatom a csapatot. A céljaink nem változtak: vissza szeretnénk ülni Európa trónjára, a lehető legrövidebb időn belül – árulta el Nyéki Balázs.

 

A Ferencváros női csapata is tovább erősödik

A női csapatát már tavaly nyáron alaposan megerősítette a Ferencváros, többek között Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra is Gerendás György játékoskeretének a tagja lett. Az eredmények sem maradtak el: a korábban még döntőbe sem jutott együttes megnyerte a Magyar Kupát, az Euro Kupában ezüstérmet szerzett. Az ob I favoritjaként a harmadik hely jutott az együttesnek, a következő idényben a döntőbe jutás az elvárás a Fraditól. 

A cél elérése érdekében egyévnyi olaszországi légióskodás után az FTC „hazahívta” az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes, Eb-harmadik Vályi Vandát (Padova), illetve leigazolta a bajnok Eger kapusát, Kiss Alexandrát. A 19 éves Bonca Vivien (Szentes) is a Ferencvárosnál folytatja, míg Belén Vosseberg, Estelle Millot, Gresó Luca és Petik Panna elhagyja a csapatot, a 29 éves Simon-Illés Anna pedig befejezi a pályafutását. 

Az FTC férfi csapatának kerete a 2023/2024-es idényben:

Kapusok: Szakonyi Dániel, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Sztilianosz Argiropulosz, Edoardo Di Somma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Luca Damonte, Dusan Mandics, Daniil Merkulov, Molnár Erik, Nagy Ákos, Német Toni, Pohl Zoltán, Szabó Bence, Vigvári Vendel

A női csapat kerete:

Kapusok: Kiss Alexandra, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Awad Zoya, Bonca Vivien, Dömsödi Dalma, Farkas Tamara, Felkai Sára, Gulyás-Oldal Emma, Gurisatti Gréta, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Nagy Laura, Pőcze Panna, Szabó Júlia, Tóth-Csabai Dóra, Vályi Vanda

Borítókép: Dusan Mandics a 2022-es vizes világbajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.