Még hogy úri sportág a tenisz, bunkó volt a párizsi közönség

A világranglistán nyolcadik Taylor Fritz emberére akadt a francia közönségben a Roland Garroson. A hazai szurkolók a teniszben szokatlan, igaz, Párizsban nem ritka módon vérmesen buzdították a francia Arthur Rinderknech-t, s persze nem riadtak vissza az ellenfele kifütyülésétől sem. Taylor Fritz ennek ellenére, a papírformának megfelelően megnyerte a mérkőzést, majd törlesztett.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 23:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiakat és a nőket együttvéve huszonnyolc francia teniszező indulhatott a Roland Garros főtábláján, s már a második fordulóban mindannyian kiestek. Utolsóként Arthur Rinderknech. A rangsorban 78. francia teniszező a hazai a közönséggel karöltve mindent elkövetett annak érdekében, hogy megnehezítse a lényegesen esélyesebb amerikai Taylor Fritz dolgát.

Fritz az első játszmában nem is tudta kezelni a párizsi közönség a teniszben szokatlanul szenvedélyes buzdítását, 6:2-re alulmaradt. Fritz aztán a folytatásban felülkerekedett és  következő két szettet 6:4-re, illetve 6:3-ra megnyerte. Rinderknech és a közönség azonban nem adta fel. A negyedik játszma során a hazai szurkolók már nem csupán honfitársukat támogatták, hanem Fritzet is rendszeresen kifütyülték. Mindhiába. Kölcsönös brékelés után az amerikai ismét elvette a francia adogatását és végül 6:4-re megnyerte a negyedik szettet és így a meccset.

Aztán törlesztett. A mutatóujját a szája elé tartva, szenvedélyesen üzent a közönségnek. Íme, a meccs utolsó labdamenete, majd Taylor Fritz magánszáma:

A szurkolók persze nem csitultak el, ekkor már kórusban fütyültek. A mérkőzés utáni interjú percekig nem kezdődhetett el, a korábbi francia játékos, Marion Bartoli hiába próbálta meg a normális mederbe visszaterelni a hangulatot. A kérdésére, hogy mi kellett a fordításhoz, Fritz ironikusan így felelt:

– Óriási volt a közönség. Feltüzeltek, ezért tudtam jól játszani.

Ennyi volt az interjú. Taylor Fritz aligha lesz közönségkedvenc Párizsban...

Borítókép: Taylor Fritz csattanós válasza még sokáig beszédtéma lesz a Roland Garroson (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.