Rossi pszichológusi erényeket is csillogtat a válogatott összetartásán

Szappanos Péter hálás Marco Rossinak. A Honvédban sokáig mellőzött kapus is meghívót kapott a magyar labdarúgó-válogatott soron következő két Eb-selejtező mérkőzésére készülő keretbe. Szappanos kiemelte, Rossi a június 17-i, Montenegró elleni idegenbeli meccs előtt nagy hangsúlyt fektet a lelki felkészítésre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 08. 12:21
Marco Rossi Magyarország–Észtország
20230323 Budapest Puskás Aréna Magyarorszag Esztorszag baratsagos valogatott labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott a megszokott bázisán, a telki edzőközpontban készül a június 17-i, Montenegró és a június 20-i, Litvánia elleni mérkőzésre. A keretbe meghívott kapus, Szappanos Péter elmondta, már hétfő óta a Montenegróban sorra kerülő összecsapás van fókuszban, szövetségi kapitány a várható pokoli hangulatra, a nehéz körülményekre és a taktikára helyezte a hangsúlyt. Hozzátette, remek visszajelzés számára, hogy az olasz szakember ismét számol vele a keretben azok után, hogy a Honvédnál egy rövid időre kikerült a kapuból, de sikerült visszaverekednie magát a kezdőcsapatba.

Szappanos örül, hogy számít rá a kapitány. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Azonban Szappanos klubkarrierje nem kerülhet előtérbe a soron következő két tétmérkőzés előtt, és ezzel tisztában van a Honvéd kapusa. –  Amikor az ember belép ide, mindent ki tud zárni. Szenzációs a hangulat a válogatottnál, ami minden játékosnak segít, hogy az esetleges problémáit kizárja, tiszta fejjel és pozitívan gondolkozzon – jelentette ki az élvonaltól búcsúzó kapus a telki edzőközpontban.

Borítókép: Szappanos Péter szerint Marco Rossi ezúttal is alapos munkát végez (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.