Saját edzője mondja: Messi búcsúmeccse következik a PSG-ben

Christophe Galtier, a Paris Saint-Germain vezetőedzője személyes üzenetben tudatta, hogy Lionel Messi szombaton a Clermont ellen az utolsó mérkőzését játssza a PSG színeiben. Messi tehát biztosan távozik Párizsból. Barcelona, Szaúd-Arábia, MLS? A világbajnok, hétszeres aranylabdás zseni távolabbi jövője még bizonytalan.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 14:03
Lionel Messi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Abban a kiváltságban részesültem, hogy a legjobb játékos edzője lehettem a labdarúgás történetében. Leo utolsó mérkőzése következik a Parc des Princes-ben a Clermont ellen” – Christophe Galtier, a Paris Saint-Germain vezetőedzője ezt nyilatkozta a csapata szombati mérkőzésére hangolva. Legalábbis a labdarúgásban mindig jól értesült Fabrizio Romano szerint.

A hét végén a francia labdarúgó-bajnokság, a Ligue 1 utolsó fordulója következik. A PSG előnye négy pont az élen a második Lens előtt, tehát már bajnokként fogadja a Clermont-t, amely a nyolcadik, és ennél feljebb nem is léphet. Tehát semmi akadálya sincs, hogy gálameccs kerekedjék Messi párizsi búcsúmérkőzéséből.

Tehát immár tény, hogy távozik Párizsból, már csupán az kérdés, hogy hol folytatja. Miként mi is megírtuk, a világbajnok argentint a szíve visszahúzza Barcelonába, ám annak érdekében, hogy a Barcelona megkapja a La Liga jóváhagyását az argentin szerződtetéséhez és regisztrálhassa a játékosait a következő idényre, csökkentenie kell a költségeket és el kell adnia több játékosát. Arról nem is szólva, hogy ez a folyamat több hetet is igénybe vehet. A legfrissebb hírek szerint David Beckham nyújthat segítő kezet oly módon, hogy a tulajdonában lévő Inter Miami venné meg Messit és kölcsönadná a Barcának…

Ha ez nem valósul meg, akkor a legvalószínűbb forgatókönyv szerint Messi követi útját és Szaúd-Arábiában folytatja, az al-Hilaltól állítólag 1,2 milliárdot fizetne neki két idényre.

Borítókép: Noha voltak kiváló meccsei, Lionel Messi sem tudta a Bajnokok Ligájában győzelemre vezetni a PSG-t

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.