Több ezren jelentkeztek, hogy a budapesti atlétikai vb pályáján fussanak

Fokozódik a vb-őrület: óriási az érdeklődés az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság és a vb központi helyszíne, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ iránt. Előző héten elfogytak az összes augusztusi versenynapra érvényes, legjobb helyekre szóló bérletek, közben olyan nagy számban jelentkeznek az amatőr futók a Nemzeti Atlétikai Központ nyitófesztiváljára, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek. Budapest új sport- és szabadidőparkja június 17-én ingyenes családi nappal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: a futóversenyek mellett valódi programkavalkád, izgalmas létesítmény-bejárás és szórakoztató sport-aktivitások várják a látogatókat.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 10:29
null
Budapest, 2023. június 1. A Nemzeti Atlétikai Központ 2023. június 1-jén. Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihõs programban - jelentették be a szervezõk. A programban résztvevõ iskoláknak a vb szervezõi intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár szabad hely híján beteltek a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark családi nyitónapjára meghirdetett versenypálya-avató futás regisztrációs helyei. A rendkívüli érdeklődés nem véletlen, hiszen június 17-én nyílik először lehetőség rá, hogy bárki, aki szeret futni, kipróbálja és versenyezzen azon a vadonatúj, különleges borítású pályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

A szervezők célja, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és lehetővé teszik a regisztrációt az oldalon.

Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitónapján nemcsak a futópálya, de a hatalmas létesítmény egésze megtelik élettel. Az előzetes érdeklődések alapján családok ezrei veszik birtokba az ingyenes fesztivál keretében a korábban Budapest szégyenfoltjának számító, szennyezett, barnamezős területből újjászületett 10 és fél hektáros parkot. 

A családoknak és baráti társaságoknak egyaránt érdemes még beírni a naptárba a nyitónapot, a kilátogatókat ugyanis igazi programkavalkád várja: játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó, rendkívül népszerű, Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtehették.

Emellett megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de akár izgalmas létesítmény túrára is indulhatnak, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket. A különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban.

A június 17-i nyitónapon bemutatkozó Nemzeti Atlétikai Központban augusztusban zajló budapesti atlétikai vb a világ legnagyobb sporteseménye lesz 2023-ban. Az augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengésre több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik, a hazai látogatók mellett óvatos becslések szerint csaknem 100 országból több tízezer külföldi vendég is várható.

Az utóbbi hetekben a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét. Hónapokkal az atlétikai világbajnokság kezdete előtt elfogytak az összes programra érvényes, legjobb helyekre szóló „Szuperhős” bérletek. A vb kabalafigurája, YouHuu bejelentése óta pedig az egyes programokra szóló belépőkért is megindult a harc, van olyan versenynap, amelyre már csak korlátozott számban kaphatóak jegyek.

Borítókép: A Nemzeti Atlétikai Központ (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.