„Undorító patkányok” – madridi fogadtatás a Barcelona bajnokcsapatának

A Barcelona 3-0-s összesítéssel megnyerte a Real Madrid elleni férfikosárlabda bajnoki döntőt, a csapat litván edzője, Sarunas Jasikevicius mégis bosszús. A madridi szurkolók gusztustalan rigmusokkal fogadták a Barca buszát a harmadik mérkőzés előtt, majd a találkozó során rasszista szólamokkal hergelték a katalánok centerét, James Nnajit. Hanga Ádám is pályára lépett, és négy pontot dobott.

Magyar Nemzet
2023. 06. 21. 8:38
Barcelona, busz, madridi szurkolók
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona vendégként 93-82-re nyert a Real Madrid ellen a spanyol kosárlabdabajnoki döntő harmadik mérkőzésén, 3-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, így a fennállása során huszadik alkalommal bajnok. A találkozón a madridiaknál epizódszerepet kapott, 11 és fél percet töltött a pályán, ezalatt négy pontot dobott. Szikáran így foglalható össze a spanyol kosárlabda-bajnokság utolsó mérkőzése a 2022–23-as szezonban, ám a számok persze nem írják le a feszült hangulatot.

Barcelona
James Nnaji, a Barcelona 18 éves centere volt a rasszista támadás célpontja

Már a találkozó előtt izzott a levegő Madridban. A hazai szurkolók ellenséges hangulatban fogadták a Barcelona csapatbuszát. – A Barca rasszista, Spanyolország Madridot jelenti, gazemberek, undorító patkányok – ilyen és ehhez hasonló rigmusok hangzottak el, amikor a busz begördült a a madridi WiZink Center elé. James Nnaji, a Barca csupán 18 éves nigériai centere ezenfelül rasszista becsmérlés célpontja is volt.

A lényegen persze ez mit sem változtatott, a Barcelona megnyerte a harmadik meccset és vele a trófeát. A csapat litván vezetőedzője, Sarunas Jasikevicius a találkozó után azonban szóvá tette a madridiak viselkedését.

– Szeretnék beszélni arról, ami itt történt. Sajnálatos. Szerintem ilyen nem fordulhat elő. Sokat hallok Viníciusról, és most beszélnünk kell arról, ami itt történik – vágott bele a mondandójába Jasikevicius. – Véget kell vetni ennek. Azt gondolom, ez nem fér össze a Real Madrid és a klub szurkolóinak értékeivel. Nagyon dühösek vagyunk a történtek miatt Tudom, másnap új történet kezdődik, mégsem mehetünk el emellett, történjen akár a Real Madrid, akár a Barcelona vagy bármely más csapat játékosával. Harcolnunk kell ez ellen, és küzdeni is fogunk ezért.

Jasikevicius hozzátette, még nem beszélt James Nnajival, neki kötelessége, hogy szóba hozza a dolgot.

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: A madridi drukkerek fogadják a Barcelona buszát (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.