A magyarországi létesítmény sikeres tesztversenyen van túl

A 2018-ban átadott Lipicai Lovasközpont a négynapos nemzetközi fogathajtó versennyel készült a jövő évi világbajnokságra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 16. 20:51
null
Szilvásvárad Masters nemzetközi fogathajtó verseny Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1984 után 2024 szeptemberében ismét Szilvásváradon rendezik meg a négyesfogathajtó világbajnokságot. Idén a vb tesztversenyének adott otthont a Lipicai Lovasközpont.

– A négy évtizeddel ezelőtti sportesemény nemcsak az Állami Ménesgazdaságot, hanem az egész régiót fejlődési pályára állította. Bízunk benne, hogy ez a hatás most ugyanígy érezhető lesz  – hangsúlyozta az MTI-nek Cseri Dávid, a Szilvásvárad Masters versenysorozat igazgatója. A létesítményt nem csak a fogathajtók használják.

– Az idei megmérettetés során a fogathajtás mellett a lovassport többi ága, a díjlovaglás és a díjugratás is bekapcsolódott a versenybe – mondta Cseri.

A héten rendezett nemzetközi fogathajtó viadalt több ezer látogató követte figyelemmel a helyszínen, s a mezőny is nagyon rangos volt, hiszen a világ lovassportjának élvonalából két hajtó, a többszörös világbajnok ausztrál Boyd Exell és az ugyancsak többszörös vb-ezüstérmes amerikai Chester Weber is részt vett a versenyen.

– A 2018-ban átadott Lipicai Lovasközpont a verseny kihívásainak teljes mértékben meg tudott felelni, a beruházás elérte a célját. A létesítmény Európa egyik legnagyobb méretű és legmodernebb lovasközpontja lett. A külföldi versenyzők és versenybírók szintén elégedettek voltak a Lipicai Lovasközponttal. Sok versenyhelyszínhez képest az is előnyt jelent Szilvásváradon, hogy a szálláshelyek és vendéglátóhelyek és idegenforgalmi attrakciók is egymáshoz közel helyezkednek el – fogalmazott Cseri Dávid.

Idén Szilvásváradon rendezik meg a Nemzeti vágta döntő futamát szeptember 30. és október 1. között. Addig azonban még folytatódik a három lovas szakágat összefogó Szilvásvárad Masters nemzetközi versenysorozat is, augusztus 3. és 6. között díjugrató világkupának ad otthont a Lipicai Lovasközpont.

Borítókép: Jövőre a világbajnokságra is eljönnek a legjobb fogathajtók Szilvásváradra (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.