Budapestet a jövő héttől ellepik a világklasszisok

Három hét múlva kezdődik az év legnagyobb sporteseménye. Az atlétikai világbajnokságnak augusztus 19. és 27. között Budapest ad otthont, az eseményre elkészült a televíziós közvetítőváros. Jövő héten már világklasszisok érkeznek a magyar fővárosba.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hét múlva, augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart az év legjelentősebb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. Az eseménynek Budapest ad otthont, a háromszáz konténerből álló televíziós közvetítőváros már elkészült, és értelemszerűen hamarosan a sportág klasszisai megérkeznek hazánkba.

– Első fecskeként egy indiai távolugró már megérkezett, most Győrben edzőtáborozik. Az ő érkezése azt jelenti a szervezőbizottság szempontjából, hogy gyakorlatilag elkezdődött a 2023-as vb, mostantól tehát vb-üzemmódban működünk – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, aki úgy fogalmazott, hogy a jövő héttől már világklasszisok is érkeznek a magyar fővárosba.

Az atlétikai világbajnokságot a világ több mint kétszáz országában közvetítik, így a magyarországi vb eseményeit világszerte több mint egymilliárdan követhetik majd.

Sorra érkeznek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) munkatársai is, legközelebb a szervezet szakértői gárdája, majd Sebastian Coe elnökkel az élen a vezetőség többi tagja, akik a vb előtt megtartják globális tanácsülésüket, majd a kongresszust is.

– Mivel a vb a világ idei legnagyobb sporteseménye, így uralkodók, állam- és kormányfők jönnek Budapestre, hogy láthassák a csodát, és élőben, személyesen szurkolhassanak az atlétika szuperhőseinek – mondta Németh Balázs.

A Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ parkjában élményzóna épül, amely kisebb vidámparkként funkcionál majd. Itt minden jeggyel rendelkező látogató ingyen használhatja a játékokat, kipróbálhatja az attrakciókat és megismerkedhet az atlétikához kötődő mozgásformákkal, ügyességi versenyekkel.

Borítókép: Németh Balázs (Forrás: Budapest 2023 NZrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.