Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Célfotóra volt szükség, centik döntöttek a Tour de France-on + videó

Célfotóra volt szükség a Tour de France mai, 19. szakaszán, és a szlovén Matej Mohoricot (Bahrain Victorious) hozták ki győztesnek. Centik döntöttek arról, hogy a tegnap elsőként célba érkező Kasper Asgreennek (Soudal–Quick-Step) nem jött össze a duplázás. Az összetett élcsoportja nem változott, továbbra is a dán Jonas Vingegaard (Jumbo–Visma) vezet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 21. 18:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia kerékpáros-körverseny mezőnye a 19. szakaszon Moirans-en-Montagne és Poligny között 172,8 kilométert teljesített. Az etap elején egy negyedik, majd kevesebb mint 30 kilométerrel a cél előtt egy harmadik kategóriás emelkedőt kellett megmászniuk a bringásoknak.

 

A szakasz végéhez közeledve a szökevények közül hárman tudtak eltekerni a többiektől, és ők döntötték el az elsőség kérdését. A csütörtökön szakaszgyőztes dán Kasper Asgreen (Soudal–Quick-Step) és a szlovén Matej Mohoric (Bahrain Victorious) között pedig csupán centiméterek döntöttek. A célfotó végül utóbbi sikerét hozta ki, így a 28 éves szlovén bringás pályafutása harmadik Tour-etapgyőzelmét ünnepelhette, egyúttal a Bahrain Victorious harmadik diadalát aratta az idei francia körversenyen.

A címvédő és több mint hét és fél perces előnnyel éllovas dán (Jumbo–Visma) a mezőnnyel és a többi riválisával együtt ért célba nyugodt tempóban tekerve, 13 perc 43 másodperces lemaradással.

Tour de France, 19. szakasz, Moirans-en-Montagne–Poligny, 172,8 km:
1. Matej Mohoric (szlovén, Bahrain Victorious) 3:31:02 óra
2. Kasper Asgreen (dán, Soudal–Quick-Step) azonos idővel
3. Ben O'Connor (ausztrál, AG2R Citroën) 4 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo–Visma) 75:49:24 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emirates) 7:35 perc hátrány
3. Adam Yates (brit, UAE Team Emirates) 10:45 p h.

Szombaton az utolsó hegyi befutós etap, a Belfort és Le Markstein Fellering közötti 133,5 kilométeres, hat kategorizált emelkedőt tartalmazó táv vár a mezőnyre. A 110. Tour de France vasárnap a Saint-Quentin-en-Yvelines-ből induló 115,1 kilométeres szakasszal zárul a párizsi Champs-Élysées-n.

Borítókép: Ennyi döntött Matej Mohoric javára (Forrás: Twitter/Tour de France)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.