Csak négy játék jutott neki, Gálfi Dalma kiesett Wimbledonban

Nincs már versenyben női egyesben magyar teniszező Wimbledonban. Az utolsóként állva maradt Gálfi Dalmának az orosz Jekatyerina Alekszandrova esély sem adott a harmadik forduló szombati meccsén, és két szettben, közte egy 6:0-t is kiosztva győzött.

Magyar Nemzet
2023. 07. 08. 13:14
Gálfi Dalma
Wimbledon, 2023. július 7. Gálfi Dalma a német Jule Niemeier ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyes versenyének második fordulójában 2023. július 7-én. Gálfi Dalma 4:6, 7:6 (7-5), 6:1 arányban gyõzött, és a harmadik fordulóba jutott. MTI/AP/Alastair Grant Fotó: Alastair Grant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálfi Dalma eddigi legjobb, felnőtt Grand Slam-tornán elért eredményét beállítva, a tavalyi US Open után idén Wimbledonban is a harmadik fordulóba jutott. Az angliai viadalon először találta magát szembe kiemelt ellenféllel, Jekatyerina Alekszandrovával, akinek remekül indult a füves pályás szezonja, az 's-hertogenboschi tornát megnyerte, Berlinben pedig az elődöntőig menetelt, ott a cseh Petra Kvitová állta az útját.

A világranglistán 22. orosz teniszező a Gálfi elleni mérkőzést is rendkívül magabiztosan kezdte, és mindössze huszonöt perc alatt, 6:0-val behúzta az első szettet.

A másodikban megtört a jég, és az előző meccse után ismét bekötözött térddel játszó Gálfi hozta a saját adogatását, majd ugyanezt Alekszandrova is megtette. A 24 éves magyar játékos 3:3-ig volt képes tartani a lépést az ellenfelével, aki ezután brékelt, és 5:3-ra ellépett. Gálfi egy játékot még ugyan nyert, de Alekszandrova gyorsan kiszerválta a mérkőzést, így bejutott a negyedik fordulóba Wimbledonban.

A nap első magyar–orosz találkozóját tehát Alekszandrova nagyobb nehézségek nélkül, 6:0, 6:4-re megnyerte. Remélhetőleg a 14 órakor sorra kerülő második meccsen nagyobb csatára készteti, esetleg meg is lepi a harmadik helyen kiemelt Danyiil Medvegyevet.

Wimbledoni teniszbajnokság, harmadik forduló, női egyes: Jekatyerina Alekszandrova (orosz, 21.)–Gálfi Dalma 6:0, 6:4

Borítókép: Gálfi Dalma Wimbledonban (Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.