Murray kifakadt, Cicipasz barátnője még rosszabbul járt

Hiába a fogadkozások, a kétszeres bajnok Andy Murray idén sem jutott sokáig a wimbledoni tenisztornán. A második fordulóban Sztefanosz Cicipasz jelentette számára a végállomást. Murray nem biztos benne, hogy visszatér még az ikonikus helyszínre játékosként. Mindeközben Cicipaszra szombaton is két mérkőzés vár, pedig barátnője, Paula Badosa sérülése miatt a vegyes párostól visszaléptek.

Magyar Nemzet
2023. 07. 08. 11:01
MURRAY, Andy
Wimbledon, 2023. július 7. A brit Andy Murray a görög Sztéfanosz Cicipasz ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyének második fordulójában 2023. július 7-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray jól tud füvön játszani. Erre bizonyíték a két wimbledoni bajnoki címe és a borításon 2012-ben szerzett olimpiai aranyérme is. Azonban az idő kerekét ezen a borításon sem tudja visszaforgatni, a csípőprotézissel küzdő skót kiválóság hiába volt nagyon bizakodó az idei torna előtt, a második fordulóban öt szettben vereséget szenvedett Sztefanosz Cicipasz ellen.

Sztefanosz Cicipasz Murray ellen is fordított
Sztefanosz Cicipasz Murray ellen is fordított (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

– A második fordulós vereség nem motiváló, nem ezért fektettem be a sok munkát. Hihetetlenül csalódott vagyok. Kicsit hasonló a helyzet a tavalyi évhez, amikor sokat beszélgettünk a családommal, de végül a folytatás mellett döntöttünk – mondta Murray, akinek négy gyermeke van.

Pedig az első fordulóban aratott könnyed győzelem után Murray Cicipasz ellen is közel járt a továbbjutáshoz, a csütörtöki három szettből kettőt megnyert, pénteken viszont az ötödik kiemelt görög tie breakben kiharcolta a döntő játszmát, többek között ezzel a zseniális ponttal.

Murray kiesésével a férfiak között már nincs versenyben brit játékos, a tavalyi elődöntős Cameron Norrie is a második fordulóban kiesett az amerikai Christopher Eubanks ellen. Cicipasz viszont bejutott a harmadik fordulóba, de pihent nem lehet, Dominic Thiem és Murray ellen is ötszettest játszott. A harmadik fordulóban elvileg könnyebb ellenfél, a vajdasági Györe László (Laslo Djere) vár rá, na, meg a férfi páros meccs döntő játszmája, amit még nem sikerült befejeznie.

A görög teniszező öccsével, Petrosszal játszik abban a versenyben, míg vegyes párosban barátnője, Paula Badosa oldalán küzdött volna. A spanyol játékos azonban pénteki második fordulós egyes meccsét feladta sérülés miatt az ukrán Marta Kosztyuk ellen, s ezután a tenisz új álompárja visszalépett a vegyes párostól.

Badosát a sajtótájékoztatón tovább bosszantották, az első kérdést ugyanis egy rendkívül felkészületlen médiamunkástól kapta, aki a győzelméről faggatta volna, s nehezen akarta elhinni, hogy a spanyol lány nem nyert.

Borítókép: Andy Murray rendkívül csalódottan zárta a wimbledoni tornát (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.