Gálfi Dalma sérült térddel is fordítani tudott Wimbledonban

Sikerrel vette az akadályt Fucsovics Márton és Gálfi Dalma a wimbledoni tenisztorna második fordulójában. Fucsovics Márton mérkőzése csütörtökről húzódott át péntekre, a magyar versenyző megnyerte a sikeréhez hiányzó negyedik játszmát, és ezzel legyőzte az amerikai Marcos Giront, Gálfi Dalma pedig nagy csatában, sérült térddel fordított a német Jule Niemeier ellen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 07. 15:33
GÁLFI Dalma
Wimbledon, 2023. július 7. Gálfi Dalma a német Jule Niemeier elleni mérkőzésen a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének második fordulójában 2023. július 7-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akárcsak az első körben a holland Tallon Griekspoorral, a másodikban is kétnapos meccset vívott Wimbledonban. Az ellenfele az amerikai Marcos Giron volt, aki a 65. a világranglistán, azaz két hellyel előzi meg Fucsovicsot. A mérkőzés csütörtök este kezdődött meg, de sötétedés miatt félbeszakadt a magyar teniszező 7:6 (7-2), 6:3, 4:6-os vezetésénél, azaz egy játszma hiányzott neki a győzelemhez. A két versenyző pénteken délután folytatta a találkozót. Fucsovics rögtön brékkel kezdett, és ettől fogva már csak előnye megtartására törekedett, türelmesen irányítva a labdameneteket. A 29 éves kaliforniai nem jutott újabb bréklabdához, majd Fucsovics egy remek röptével lezárta a 3 óra 38 perces csatát. A magyar játékos következő ellenfele a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyev lesz.

FUCSOVICS Márton; GIRON, Marcos
Fotó: Neil Hall

A hölgyeknél is született magyar siker: Gálfi Dalma is továbbjutott a harmadik fordulóba. Az eső miatt összetorlódott program ezúttal nem adott neki pihenőnapot, a cseh Linda Noskova csütörtöki legyőzése után pénteken máris pályára kellett lépnie a világranglistán 126. magyarnak, az ellenfél ezúttal a 106. német Jule Niemeier volt. Remekül indult a mérkőzés Gálfi számára, 4:2-re elhúzott, ám innentől a német akarata érvényesült, aki sorozatban négy gémmel hozta a nyitószettet. 

A folytatásban a 24 éves magyar stabilizálta az adogatásait, ám amikor 3:3-nál egy rövidebb labda felé szaladt a hálóhoz, a bal lába megbicsaklott, és fájdalmas arccal a földön maradt. Hosszas ápolás következett, tapaszok kerültek a fájó térdre, de folytatódott a meccs,

és 5:4-nél a magyar teniszező fogadóként szettlabdát szalasztott el, ami 6:5-nél megismétlődött. A játszmát lezáró rövidítésben Niemeier 5-3-ra vezetett, de innentől már csak a bátran ütő Gálfi nyert pontot.

Az utolsó felvonás előtt még nagyobb kötés került a magyar játékos lábára, ám ez nem zavarta meg abban, hogy elvegye a német szerváját, majd 3:1-nél is brékelte őt, és nemsokára 5:1 állt az eredményjelzőn. Innen már nem volt visszaút a fejben elfáradó Niemeier számára, a találkozó 2 óra 25 percig tartott. Gálfi következő ellenfele a 21. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrova lesz.

Férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért): Fucsovics Márton–Marcos Giron (amerikai) 7:6 (7-2), 6:3, 4:6, 6:4. Női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért): Gálfi Dalma–Jule Niemeier (német) 4:6, 7:6 (7-5), 6:1.

Borítókép: Gálfi Dalma orosz ellenféllel folytatja Wimbledont a harmadik körben (Fotó: Neil Hall)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.