Murray sima győzelemmel kezdett, Alcaraz irigykedik rá

Hétfőn még csak kisebb kellemetlenséget okozott, kedden már teljesen felborította a wimbledoni programot az eső. A hazaiak kedvence, a kétszeres bajnok Andy Murray a centerpályán sima győzelmet aratott honfitársa, Ryan Peniston ellen. Három játszmában nyert a világelső Carlos Alcaraz is a visszavonuló Jérémy Chardy ellen, azonban a spanyol kissé bánta, hogy Roger Federer nem az ő meccsét nézte.

2023. 07. 04. 18:59
MURRAY, Andy
London, 2023. július 3. A brit Andy Murray edz a wimbledoni teniszbajnokságon 2023. július 3-án. MTI/EPA/Isabel Infantes Fotó: MTI/EPA/Isabel Infantes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray a wimbledoni tenisztorna titkos esélyese. Persze azóta, hogy a korábbi kétszeres bajnok skót játékos csípőprotézissel játszik, Grand Slam-trófea közelébe sem jutott el, a 2023-as évet azonban biztató formában kezdte, s a füves pályás sikereinek és tapasztalatának köszönhetően Murray-t nem kisebb név, mint Wimbledon rekordbajnoka, is esélyesnek tartja arra, hogy sokáig meneteljen az idei versenyen.

ALCARAZ, Carlos
Murray mellett Alcaraz a kevés keddi továbbjutó között. Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Az első fordulóban Federer meg is nézte Murray meccsét a centerpálya királyi páholyából, izgalmas találkozót azonban nem látott a svájci legenda. A britek szabadkártyás játékosa, a balkezes Ryan Peniston nem tudta megnehezíteni Murray dolgát.

A huszonhét éves Peniston persze ennél sokkal nagyobb és fontosabb csatát nyert már, hiszen gyerekként rákbetegséget küzdött le.

Visszatérve a teniszre: Murray a második fordulóban már nehezebb mérkőzésre számíthat, az ötödik kiemelt Sztefanosz Cicipasz vagy a 2020-as US Open-bajnok Dominic Thiem lesz az ellenfele. Ők a második szett közepéig jutottak a tető nélküli 2-es számú pályán, mielőtt leszakadt az ég, s az első játszmát meglepetésre a sérülése óta a formáját csak kereső Thiem nyerte meg.

Füvön viszont Murray bármelyikük ellen jó eséllyel szállhat harcba, többek között ő az egyetlen az idei mezőnyben, aki nyert Wimbledonban Novak Djokovics ellen.

– Megtisztelő, hogy a királyi családból és a tenisz királyai közül is jelen volt valaki a meccsen – tisztelgett a pályán adott győzelmi interjúban Murray Katalin hercegné és Roger Federer előtt.

A centerpálya mellett még az 1-es számú pályán van tető, ezen mutatkozott be az idei tornán a világelső Carlos Alcaraz, aki háromjátszmás meccsel nyugdíjazta a francia Jérémy Chardyt. Alcaraz mégsem volt teljesen elégedett.

– A meccs után ránéztem a telefonomra, és láttam, hogy itt van Roger Federer. Őszintén szólva irigykedek, amiért nem az én mérkőzésemet nézte meg. Remélem, tudunk azért majd néhány szót váltani – mondta sikere után Alcaraz, aki a második fordulóban is francia ellenfél, Alexandre Müller vagy Arthur Rinderknech ellen játszik.

A női torna tavalyi két döntőse, Jelena Ribakina és Unsz Dzsábir is bejutott a második fordulóba, igaz, előbbi játszmát veszített az amerikai Shelby Rogers ellen.

Több mérkőzést eddig nem tudtak ma befejezni Wimbledonban, szett- és brékelőnyig (6:4, 3:1) jutott a huszonnyolcadik kiemelt Tallon Griekspoor ellen, de azt a mérkőzést nem fejezik be ma, Bondár Anna és Gálfi Dalma pedig el sem kezdte a találkozóját.

Udvardy Panna viszont pályára léphetett a centerpályán, de sok öröme nem lehetett benne, négy játékot tudott nyerni a második kiemelt Arina Szabalenka ellen. S a képek tanúsága szerint még Federer sem maradt ott, hogy megnézze őket.

Wimbledon, 1. forduló, keddi eredmények

Férfi egyes
Alcaraz (spanyol, 1.)–Chardy (francia) 6:0, 6:2, 7:5
Murray (brit)–Peniston (brit) 6:3, 6:0, 6:1

Női egyes
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Udvardy (magyar) 6:3, 6:1
Ribakina (kazah, 3.)–Rogers (amerikai) 4:6, 6:1, 6:2
Dzsábir (tunéziai, 6.)–Frech (lengyel) 6:3, 6:3

Borítókép: Andy Murray sima győzelemmel kezdett (Fotó: MTI/EPA/Isabel Infantes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.