Csoboth Kevin kapta az idény első piros lapját, erről még lesz vita

Az Újpest gyors góllal kezdte a bajnokságot, utána viszont megkapta az idény első piros lapját is. Csoboth Kevin véleményes kiállítása után a második félidőben a Fehérvár támadott többet, de így sem tudott pontot szerezni.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 22:14
Csoboth Kevin Újpest
Budapest 20230401 Labdarúgás NB1 NBI Újpest UTE - Zalaegerszeg Fotó dömötör csaba Nemzeti Sport CSOBOTH KEVIN Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a kezdés előtt nyilvánvaló volt, hogy pikáns meccs lesz. Csongvai Áron először játszott ellenfélként Újpesten, miután télen elhagyta a lila-fehér klubot, és a Fehérvár játékosa lett. A bemutatásnál füttykoncerttel köszöntötték a hazai drukkerek, akiknek később az örömre is akadt okuk.

Az Újpest ugyanis veszélyesebben kezdett, az azerbajdzsáni kölcsönből visszatért Matija Ljujics pedig még az első negyedóra letelte előtt vezetést szerzett a fővárosi csapatnak.

Már az idény előtt is sokat várhattak a lila-fehér drukkerek a Csoboth Kevin, Kiss Tamás duótól, a két fiatal válogatott támadó jó játékát azonban nem élvezhették sokáig.

Csoboth esett el a tizenhatoson belül, Larsen kockázatos becsúszásával a labdát találta el, a támadó viszont rálépett a fehérvári védő lábára.

Talán tizenegyes reményében keresett kontaktot, talán még kizárni készült a védőjét. A VAR-monitor előtt vizsgálódó Karakó Ferenc azonban harmadik magyarázatra jutott, és szándékos taposás miatt, a helyszínen lévők általános megdöbbenésére a piros lapot mutatta fel Csobothnak.

Alighanem sok vitára ad okot a jelenet, amely után néhány percig félő volt, hogy teljesen kicsúszik a játékvezető kezéből a mérkőzés.

Az újpestiek végül akkor nyugodtak meg, amikor az emberhátrány ellenére megszerezték második góljukat, Luca Mack volt eredményes.

A Fehérvár az első félidőben keveset mutatott, a másodikat viszont gyors góllal kezdte, a szünetben becserélt, Csongvaihoz hasonlóan exújpesti Katona Mátyás talált be, majd feltartott kézzel kért elnézést a hazai drukkerektől.

Az Újpest tíz emberrel teljesen visszaállt, a szünetben a fehérváriak is minden bizonnyal alaposan átbeszélték, hogyan használhatják ki ezt a helyzeti előnyt. Csongvai beadása után a 65. percben Kenan Kodro szép mozdulattal talált az újpesti kapuba, de a találatot VAR-vizsgálat után, les miatt érvénytelenítette Karakó.

Nebojsa Vignjevics hármas cserével frissített csapatán, s az új nigériai támadó, Franklin Sasere előtt adódott is lehetőség, de nem jól nyúlt a labdához. Az utolsó percekre meglepő módon lecserélte őt Vignjevics.

Onovónak is volt nagy helyzete, a túloldalon Katona egyenlíthetett volna, de nem született újabb gól.

Az NB I-es idény eddigi három meccse közül ez volt a legélvezetesebb, az Újpest pedig egy óra emberhátrányos játék ellenére is megszerezte a három pontot.

NB I, 1. forduló

Péntek:
MTK–Paks 1-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Németh K. (49.), illetve Böde (65.) 

Szombat:
Diósgyőr–Puskás Akadémia 0-1 (0-1), DVTK Stadion, 7579 néző, jv.: Berke, gólszerző: Slagveer (8.)
Újpest–Fehérvár 2-1 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, 5086 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Ljujics (12.), Mack (42.), illetve Katona M. (47.); kiállítva: Csoboth (35., Újpest) 

Vasárnap:
Zalaegerszeg–Kisvárda 20.00 (M4 Sport)

Hétfő:
Debrecen–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport).

Szeptember 27., szerda:
Ferencváros–Kecskemét 19.00

Borítókép: Csoboth Kevin piros lapot kapott a Fehérvár ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.