A DVTK hazai vereséggel tért vissza az NB I-be

A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Puskás Akadémia Luciano Slagveer korai góljával 1-0-ra nyert a frissen feljutott Diósgyőr otthonában.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 20:32
stronati kampecisz
Labdarúgó NB I - Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos volt a kontraszt az új NB I-es idény első és második meccse között. Míg a nyitányon, az MTK és a Paks találkozóján húsz magyar futballista lépett kezdőként pályára, addig a DVTK és a Puskás Akadémia mérkőzésén mindössze nyolc hazai labdarúgót találhattunk a két csapat huszonkét kezdőjátékosa között.

Már csak az arányok miatt sem meglepő, hogy légiós, a suriname-i Luciano Slagveer góljával szerzett vezetést a felcsúti csapat, már a találkozó nyolcadik percében.

A Puskás Akadémia a folytatásban is jobban futballozott, de ez kevés helyzetben mutatkozott meg. Slagveer a második félidőben duplázhatott volna, de ziccerben kapu mellé lőtt.

A DVTK támadójátékába a korábbi felcsúti Gera Dániel beállítása hozott kis lendületet, de az egyenlítés nem jött össze, így a Diósgyőr hazai vereséggel tért vissza az élvonalba.

NB I, 1. forduló

Péntek:
MTK–Paks 1-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Németh K. (49.), illetve Böde (65.) 

Szombat:
Diósgyőr–Puskás Akadémia 0-1 (0-1), DVTK Stadion, 7579 néző, jv.: Berke, gólszerző: Slagveer (8.)
Újpest–Fehérvár 20.15 (M4 Sport)

Vasárnap:
Zalaegerszeg–Kisvárda 20.00 (M4 Sport)

Hétfő: Debrecen–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport).

Szeptember 27., szerda: Ferencváros–Kecskemét 19.00

Borítókép: Két légiós, a görög Kampecisz (DVTK) és a cseh Stronati (Puskás) csatája (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.