Dujsebajev segítőjének szánták, végül előrébb lépett a ranglétrán

Kárpáti Krisztián neve tavasszal került be a hírekbe, amikor kiderült, hogy ő lesz az OTP Bank-Pick Szeged edzője a 2023–24-es szezontól. A kinevezésével kapcsolatban érdekes történetet mesélt el az érintett a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 16:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyik nap behívott az elnök úr az irodájába és megkérdezte, hogy ha nem találnak edzőt, akkor elvállalnám-e. Én csak visszakérdeztem, hogy hol kell aláírni – idézte fel a megkeresést Kárpáti Krisztián a Sport TV Kézivezérlés Extra cím műsorában, aki elmondta, rengeteget tanult a korábbi szegedi edzőtől, Juan Carlos Pastortól, aki mindig segítőkész volt vele.

A szakember nem szeretné gyökeresen megreformálni a Szeged játékát, ugyanakkor kiemelt pár dolgot, amelyen változtatni tervez: a játék sebességében, edzettségben és rendezetlen védelem elleni játékban szeretne fejlődést elérni az új edző.

– Az volt a koncepció – akivel tárgyalt a vezetőség mint lehetséges vezetőedző –, hogy szeretnék, hogy egy magyar fiatal legyen a másodedző, aki az akadémiát vezeti. Így lehettem volna Dujsebajev (Talant – a szerk.) másodedzője – emlékezett vissza az eredeti tervekre Kárpáti.

Kárpáti hazai pályán augusztus 24-én 17 órakor a szerb Partizan Belgrád elleni felkészülési meccsen mutatkozhat be a szegedi közönség előtt a Pick Arénában. A Sport TV élőben közvetíti a mérkőzést.

Az előző szezon ezüstérmese szeptember harmadikán lép pályára először a bajnokságban, a Gyöngyöst fogadja. 

Borítókép: Kárpáti Krisztián a másodedzői posztot is elfogadta volna (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.