Eltévedt az erdőben, egy kukoricaföldön kötött ki a magyar csúcstartó

Az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságon ott lesz a magyar válogatottban a még csak 21 éves Molnár Attila is, aki idén már kétszer is áttörte a 45 másodperces határt 400 méteres síkfutásban, és hatalmasat javított a magyar csúcson. Molnár a vb-n szeretné tovább javítani a rekodot, de elsősorban emlékeket gyűjtene.

Magyar Nemzet
2023. 07. 21. 16:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek formában várja az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokságot a még csak 21 éves Molnár Attila, aki kedden a legjobb magyar eredményt érte el a székesfehérvári Gyulai István Memorialon. A 400 méteres síkfutásban a saját országos csúcsát beállítva 44,98 másodperc alatt ért célba a negyedik helyen, az időeredményével pedig teljesítette az olimpiai szintet, így nemcsak a vb-n, hanem jövőre Párizsban is képviselheti majd színeinket. Az FTC atlétája még május végén Cipruson is 44,98-at futott, akkor ezzel győzött a limasszoli nemzetközi versenyen, s hatalmasat javított a magyar csúcson, amit addig Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa óta tartott 45,42 mp-cel. Ám május végén a 44,98 még „csak” vb-részvételt ért, a kvalifikációs időszak az olimpiára férfi 400 méteren július 1-jén kezdődött, és a szint 45 másodperc. A 44,98-cal a világranglistán a 41. helyen áll, de Európában a második legjobb idő az övé. A rangsort a bahamai Steven Gardiner vezeti, aki Székesfehérváron futotta a 43,74 másodperces idejét.

Molnár Attilával az Origo készített interjút, és ebből többek között megtudhatjuk, hogy labdarúgóként kezdte, de inkább gyors volt, mint ügyes, így hamar eldőlt, hogy futóként folytatja. Bár a futókarrierje „érdekesen” indult.

– Első évemben, amikor elkezdtem, úgy indult az egyik első edzésem, egy negyvenperces futás, hogy elvesztem az erdőben. A hely nevére pontosan emlékszem, Gersekartán voltunk edzőtáborban, egy iskola épületében szállásoltak el minket, és az edzés alatt az erdőből egy kukoricaföldön kötöttünk ki a visszavezető út helyett. Szerencsére nem voltam egyedül, de így is, mire visszataláltunk, 1 óra 20 perces futás lett a negyven percből. Innen jutottam el oda, ahol most tartok, szóval ez a bizonyíték arra, hogy nem kell tökéletesen elkezdeni egy sportágat ahhoz, hogy valaki sikeres legyen benne.

S hogy mit vár magától a világbajnokságon?

– Emlékeket – vászolta a kérdésre. Nem akarok eredményeket hajkurászni, persze szeretnék egyéni csúcsot futni, ami nehéz lesz úgy, hogy első nap váltóban, majd másnap egyéniben indulok, de igazából szeretném megélni azt a kilenc-tíz napot.

A világbajnokságra belépőket a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon lehet vásárolni. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Az Origo interjúja Molnár Attilával ITT olvasható el.

Borítókép: Molnár Attila remek formában várja a világbajnokságot (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.